Thuisleven.com
Parado & ZooMemo
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Coöperatieve spellen > Parado & ZooMemo, coöperatieve spellen van 3-99 jaar

Parado & ZooMemo, coöperatieve spellen van 3-99 jaar

Spellenuitgever Sunny Games, in het verleden bekend als Zonnespel, begint in 2004 met het importeren van samenwerkingsspellen in Nederland. Inmiddels brengen zij zelf Coöperatieve Spellen uit binnen Europa. Wij hebben samen met de meisjes Parado 4+ en ZooMemo 5+ gespeeld.

Parado

Maak samen gekke poppetjes en combineer de kleding met twee voorwerpen. Is iedereen op tijd verkleed voor de grote parade begint? Geschikt voor twee tot zes personen en goed voor 20 minuten speelplezier. Parado bestaat uit een grote hoeveelheid vrolijk gekleurde onderdelen, dus het uitpakken en klaarzetten is al een feest. De peuter schuift ook aan, zij heeft wat moeite met samen delen- samen spelen, MIJN! Het is ook even wennen voor onze bloedfanatieke schoolmeid, maar al snel ontpopt ze zich als een hulpvaardige coach van haar kleine zusje. Vooral het kiezen van een accessoire uit de gevouwen verkleedkist spreekt hier tot de verbeelding. Hilariteit alom wanneer iedereen zijn poppetjes af heeft en zijn zelf-verzonnen verhaal voordraagt, dat is een bonte parade geworden!

ZooMemo

De jonge dieren gaan op pad door de dierentuin, plotseling brult de leeuw en rennen alle dieren door elkaar. De directeur is onderweg naar de dierentuin, lukt het om alle diertjes op tijd naar hun plek te brengen? Geschikt voor een tot acht spelers en goed voor 15 minuten speelplezier. Wat een leuke variant op het ons bekende memory. De spanning bouwt zich aardig op wanneer de directeur met rasse schreden nadert. Het eerste spel ‘wint’ de directeur, de schoolmeid laat zich niet kennen en wil het opnieuw proberen.

Coöperatieve spellen

Bij coöperatieve spellen draait het om het gezamenlijke doel en je werkt samen omdat te bereiken. Je wint of verliest samen. Het spel zelf zorgt voor de uitdaging, de spelers nemen samen strategische beslissingen. Tijdens het spelen ontstaat een positieve, opbouwende sfeer en is er veel ruimte voor communicatie. Wij vinden deze spellen geschikt binnen een groepje/ gezin van verschillende leeftijden, de kinderen leren van elkaar. De peuter wil eerst niets vertellen over haar verklede poppetje, nadat haar grote zus het wel had gedaan, volgt ze al snel het goede voorbeeld. We kunnen ons ook goed voorstellen dat een peuter- of kleuterjuf deze spelletjes speelt met een groepje even-oude kinderen.

Lees ook:

Wat is jullie ervaring met Coöperatieve spellen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics