Een juiste verlichting zorgt voor een betere kijk in de wereld. Als ik even om mij heen kijk en begin met tellen dan zie ik al snel 7 lampen in mijn kleine huis op de begane vloer. De verlichting buiten is dan niet mee geteld. Toch merk ik dat deze lampen niet echt warm aanvoelen. Zo zijn de plafondlampen in de keuken, woonkamer en eetkamer behoorlijk schijnend en fel. Dat is is ook mijn bedoeling geweest, immers wil ik met koken kunnen zien wat ik kook en als ik ’s avonds een puzzel maak wil ik zien wat ik puzzel. Maar het is een stuk minder prettig voor een heerlijke film avond of een gezellige avond met vrienden. Laat staan een romantische avond…

Geen kaarsjes maar lampen

Daarom heb ik een kleine lamp op een kastje staan en maak ik ’s avonds verschillende kaarsjes aan in de woonkamer. En nu komt het, al die kaarsjes die elke avond branden kosten bij elkaar toch een hoop geld. Zelfs als je ze heel goedkoop weet in te slaan. Ook over de gezondheid zijn er verschillende theorieën die rondgaan. Zo zouden mensen die kaarsjes branden 10 tot 20% meer blootgesteld worden aan roet en stikstofoxiden. Je zou het kunnen vergelijken met “meeroken”. Echter is er nog geen bewijs gevonden voor de effecten op langere termijn. Persoonlijk vind ik dit echter toch wel schokkend. Tijd dus om die kaarsjes te vervangen voor led-lampjes.

Sfeerverlichting

Op de website tref ik een gigantische collectie aan sfeerverlichting aan. Van kleine na-maak waxinelichtjes tot en met luxe hanglampen. Veelal anders dan ik in menige winkel aantref en dat vind ik leuk! Mijn oog blijft vooral een tijdje hangen bij de kerstafdeling. Wat een prachtige dingen zijn er allemaal te vinden zeg. Alleen is veelal van deze verlichting echt voor de kerstperiode bedoeld en dit keer zoek ik iets wat het gehele jaar door gebruikt kan worden.
Dan stuit ik op de volgende 3 items:
– Konstsmide lichtset zilver op batterijen
– Led lichtsnoer 80 bolletjes warmwit kerstverlichting
– Led lichtsnoer gekleurde lampions feestverlichting
Ofschoon bij de bolletjes verlichting duidelijk kerst aangegeven staat, zie ik ook al hele andere plaatjes in mijn hoofd. Dus zo echt 100% kerst zijn ze niet (zie foto met de taart). Dus deze 3 lampjes gaan het hem worden. Op Instagram kun je binnenkort meer foto’s zien van de lampjes

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics