Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Lampen > Nieuwe lampen op de jongenskamer

Nieuwe lampen op de jongenskamer

Als het even mee zit trekken we, de kinderen en ik, deze zomer in bij mijn vriend. Dat betekent dat onze weekenden in de komende periodes behoorlijk vol gepland zijn. In deze blog neem ik jullie mee in onze plan van aanpak én zoek ik stoere lampen uit voor de oudste zoon. Lees je gezellig mee?

De (her)indeling van het huis

Het huis waar mijn partner woont heeft een begane grond. Hier is de woonkamer, eetkamer, keuken en serre te vinden. Deze hebben we allemaal al aangepakt (nieuwe meubels, geverfd, enzovoorts). Dus hier hoeven we ons nog even niet op bekommeren. De keuken vind ik wel erg klein, maar ziet er nog mooi uit en is dus niet meteen noodzakelijk.
Op de eerste verdieping is een badkamer (nog vrij nieuw) en zijn er drie slaapkamers (één is in gebruik als computerkamer, één als kleedkamer en logeerkamer, en de andere kamer is de master-bedroom).
Dan hebben we nog een mooie royale zolder met aan de ene kant een praktische en grote opbergruimte en de CV-ruimte is netjes verwerkt achter een mooie wand. Hier is tevens de wasruimte.

We hebben de nodige uren aan overleg gehad omtrent de meest praktische oplossing in huis. Zo hebben we overwogen om de zolder op te splitsen in ruimtes zodat ieder kind zijn eigen slaapkamer heeft en zijn er nog heel wat scenario’s de revue gepasseerd. Echter konden we nergens onze rust in vinden. Elke keer was er wel iets waar we dan nog mee zaten. Uiteindelijk hebben we het hele plan eens omgegooid en onszelf de zolderruimte toegeëigend. De computerkamer zou dan voor de jongste zoon zijn, de kleedkamer voor de oudste zoon en de meiden, die graag samen een kamer willen delen, de master-bedroom.

Wat staat er op de planning?

Als eerste willen we graag de zolder klaar hebben. Alle balken, muren en kasten krijgen als eerste een nieuw laagje latex of verf. Hierna gaan we aan de andere kant van de kamer een eigen kledingkast maken (hier volgt nog een een D.I.Y. blog over). We hebben hiervoor gekozen omdat we dan het meest efficiënt met de ruimte omgaan. Als dit klaar is kunnen we ons bed naar zolder brengen en ons richten op de volgende kamer; de “kleedkamer”. De verfijnde aankleding op zolder volgt later. De kleedkamer gaat voor de oudste zoon worden. De lampen die er nu hangen vindt hij niet zo leuk en ik ben daarom met hem op zoek gegaan naar stoere lampen. Welke zaak we ook binnenliepen, geen enkele keurde hij goed. Een online zoektocht volgde dan ook snel.

Op Directlampen.nl vond hij prachtige spots en een bureaulamp. We hebben de lampen besteld en in keurige verpakking ontvangen. Met de bijgevoegde omschrijving is het een fluitje van een cent, volgens mijn partner, om de spotjes-lamp te bevestigen aan het plafond. De tafellamp kun je op een gewenste plek zetten en voorzien van stroom door de kabel (even in het stopcontact steken). Appeltje – Eitje!
Maar voor we dat gaan doen willen we ook die kamer van een nieuw laagje verf voorzien. De nieuwe meubels erin zetten en dan pas de lampen ophangen. Immers bepaalt de nieuwe indeling waar de lamp moet komen te hangen. Zodra de kamer klaar is komt er uiteraard een foto online van het eindresultaat.

Als deze kamer klaar is zijn de voornemens om de meiden kamer aan te pakken (de muren even opnieuw geverfd en de meubels erin) en daarna de slaapkamer voor de jongste zoon. Omdat dit een ietwat lastigere ruimte is, zijn we nog een beetje aan het bakkeleien over de indeling van deze kamer en/of een op maat te maken bed. Wordt vervolgd…

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics