Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Houten jaloezieën tegen jaloerse voorbijgangers

Houten jaloezieën tegen jaloerse voorbijgangers

De lange zonnige zomeravonden zijn weer voorbij. De tijd dat de lampen aan gaan wordt dan ook steeds vroeger. Om niet al die voorbijgangers jaloers naar binnen te laten kijken zijn houten jaloezieën dan ook een ware uitkomst. En zo heel oubollig zijn ze echt niet hoor!

Strakke uitstraling

Gordijnen hebben als grote nadeel dat het grote lappen stof zijn die, veelal in een plooi, aan een rails hangen. Er is weinig speling mee en elke dag kijk je dan ook naar hetzelfde. En toch geeft het een speels effect voor het raam. Jaloezieën daarentegen zijn een stuk strakker van vorm. Ze je interieur dan ook een strakke uitstraling.

Verschillende bewegingen

Jaloezieën hang je op aan de bovenkant van het plafond of in sommige gevallen aan de bovenkant van het kozijn. Zo komen ze zo nauw mogelijk voor je ramen terecht en kun je ook de meeste privacy creëren (handig voor de jaloerse voorbijgangers). Doordat jaloezieën op elke gewenste hoogte open en dicht kunnen gaan kun je zo volledige uitkijk naar buiten creëren, of juist het uitzicht blokkeren. Ook kun je nog de lamellen kantelen zodat je de lichtinval kunt vergroten of verkleinen. Met andere woorden ze zijn een stuk flexibeler dan gordijnen.

Houten jaloezieën in verschillende maten

Je hebt jaloezieën in standaard maten en je kunt ze tegen een kleine meerprijs door Gamma in breedte en/of hoogte aan laten passen. Mocht dit toch niet helemaal gaan passen omdat je raam behoorlijk afwijkt, dan kun je jaloezieën op maat overwegen. Zo kun je je eigen horizontale jaloezie samenstellen.

Miranda

Partner van Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

3 reacties

  • Het hout geeft daarnaast ook een hele warme uitstraling. Zo heb ik onlangs nieuwe dikke donkergroene gordijnen uitgezocht. Het oubollige komt gewoon weer in.

  • Wij hebben vitrage, maar zijn nu aan het kijken naar zwarte houten jaloezieën. Ik vind ze namelijk erg sjiek staan!! Maar wel lastig om een juiste keuze te maken. Inderdaad een Karwei, Gamma heeft ze, maar ook meubelzaken. Heb jij nog gekeken naar kwaliteitsverschil of dikte van de jaloezieën ?

  • We hebben ook houten jaloezieën maar hebben nu na 3jaar de smart gordijnen op het oog. Nu nog even doorsparen. Want die zijn wel errug duur