Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Ramen > Houten jaloezieën tegen jaloerse voorbijgangers

Houten jaloezieën tegen jaloerse voorbijgangers

De lange zonnige zomeravonden zijn weer voorbij. De tijd dat de lampen aan gaan wordt dan ook steeds vroeger. Om niet al die voorbijgangers jaloers naar binnen te laten kijken zijn houten jaloezieën dan ook een ware uitkomst. En zo heel oubollig zijn ze echt niet hoor!

Strakke uitstraling

Gordijnen hebben als grote nadeel dat het grote lappen stof zijn die, veelal in een plooi, aan een rails hangen. Er is weinig speling mee en elke dag kijk je dan ook naar hetzelfde. En toch geeft het een speels effect voor het raam. Jaloezieën daarentegen zijn een stuk strakker van vorm. Ze je interieur dan ook een strakke uitstraling.

Verschillende bewegingen

Jaloezieën hang je op aan de bovenkant van het plafond of in sommige gevallen aan de bovenkant van het kozijn. Zo komen ze zo nauw mogelijk voor je ramen terecht en kun je ook de meeste privacy creëren (handig voor de jaloerse voorbijgangers). Doordat jaloezieën op elke gewenste hoogte open en dicht kunnen gaan kun je zo volledige uitkijk naar buiten creëren, of juist het uitzicht blokkeren. Ook kun je nog de lamellen kantelen zodat je de lichtinval kunt vergroten of verkleinen. Met andere woorden ze zijn een stuk flexibeler dan gordijnen.

Houten jaloezieën in verschillende maten

Je hebt jaloezieën in standaard maten en je kunt ze tegen een kleine meerprijs door Gamma in breedte en/of hoogte aan laten passen. Mocht dit toch niet helemaal gaan passen omdat je raam behoorlijk afwijkt, dan kun je jaloezieën op maat overwegen. Zo kun je je eigen horizontale jaloezie samenstellen.

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

 • In ons oude huis hadden we ook houten jaloezieën. Heel sfeervol, zou ze zo weer kopen. Het enige nadeel was dat je stof er goed op ziet liggen en je dus wekelijks met de stofzuiger aan de gang moet…

 • jaloerse voorbijgangers haha…nou ik woon 9 hoog dus daar hebben we geen last van maar heb ze wel voor de ramen hangen omdat het mooi oogt.

 • Ik zou zo graag houten jaloezieën boven op de slaapkamer willen. Maar ik weet niet hoe donker het dan is. Nou moet ik zeggen dat mijn dochter er in de woonkamer heeft ook tegen gluurders . Dus ik zal ze daar overdag eens dicht doen daar.

 • Het geeft een hele mooie en warme uitstraling, maar opgetrokken neemt het helaas ook veel licht weg. Dat heb je niet met luxaflex of met een rolgordijn …..

 • Ik wilde toen ik in dit nieuwe huis kwam wonen, ook graag houten laloezieën.
  Nou die heb ik nu. Ben er heel blij mee.
  Het staat warm en voorkomt inkijk als ik dat wil.
  Gordijnen heb ik niet meer in mijn huis, alleen in de kamer, nepgordijnen, die niet meer dicht kunnen.
  Ik raad dat iedereen aan.

 • We hebben ook houten jaloezieën maar hebben nu na 3jaar de smart gordijnen op het oog. Nu nog even doorsparen. Want die zijn wel errug duur

 • Wij hebben vitrage, maar zijn nu aan het kijken naar zwarte houten jaloezieën. Ik vind ze namelijk erg sjiek staan!! Maar wel lastig om een juiste keuze te maken. Inderdaad een Karwei, Gamma heeft ze, maar ook meubelzaken. Heb jij nog gekeken naar kwaliteitsverschil of dikte van de jaloezieën ?

 • Het hout geeft daarnaast ook een hele warme uitstraling. Zo heb ik onlangs nieuwe dikke donkergroene gordijnen uitgezocht. Het oubollige komt gewoon weer in.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics