Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Wat groeit er in mama’s buik?

Wat groeit er in mama’s buik?

Zodra je zwanger bent zit je met een hoop vragen. Bij een eerste zwangerschap heb je je handen vrij en kun je je hierin heerlijk verdiepen. En dan ben je zwanger van een tweede. Veel weet je natuurlijk nog van de vorige keer. Sommige dingen zullen nieuw of vernieuwd zijn, maar het merendeel is toch wel al bekend. Echter loopt er deze keer een hummeltje rond die met heel veel vragen zit of juist helemaal niet.
Het boek “Wat groeit er in mama’s buik?” beantwoord veel van de vragen voor je kind. Maar geeft ook een hele hoop extra informatie. Bovendien staat er niet alleen een hoop informatie in maar wordt alles duidelijk gemaakt door middel van illustraties en passend verhaal dat geschikt is voor (kleine) kinderen. Een echte aanrader dus!

Wat groeit er in mama’s buik?

Sophie krijgt een baby. Eva vindt het maar oneerlijk. Sophie krijgt altijd alles en zij niet. Tot mama aan Daan en Eva vertelt dat ook zij een broertje of zusje krijgen.
Beide kinderen hebben een hoop vragen en papa en mama beantwoorden in het verhaal. Eigenlijk komt zo’n beetje alles aan bod. Van het zaadje dat in de eicel kruipt tot en met het voeden van de baby na de geboorte. Elke pagina is voorzien van mooie illustraties en er hangen “memo’s” over de vragen die er gesteld worden. In deze “memo’s” wordt er dieper op bepaalde onderwerpen ingegaan. Zo zijn er memo’s van “Hoelang zit de baby in de buik?”, “Jongen of meisje?” en “Smaakt vruchtwater naar appelsap?”. Eigenlijk wordt zo’n beetje elk onderwerp dat kinderen kunnen begrijpen besproken, uiteraard op een speelse manier.

Info en waar te koop

Wat groeit er in mama’s buik?
Auteur: Anna Herzog
Illustrator: Joël Tettamanti Joelle Tourlonias
ISBN: 9789051166415
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lees ook:

*Voor het schrijven van deze recensie ontvingen wij een recensie-exemplaar*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics