Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > 24 uur in het oude Rome

24 uur in het oude Rome

In de afgelopen twee jaar zijn we tijdens de zomervakantie naar Rome geweest met de kinderen. Het eerste jaar verbleven we 11 dagen in Rome en het tweede jaar 14 dagen. Vaak kregen wij de vraag of de kinderen dit wel leuk vonden en elke keer kon ik volmondig ja antwoorden. Sterker nog we hebben de kinderen wel eens gevraagd wat ze graag in Rome zouden willen doen (pretpark, dierentuin, strand, ….). De meest verrassende antwoorden kwamen daaruit: een villa bekijken, het sportstadion op de foto zetten, een Magnum ijsje maken en nog meer van die dingetjes. Erg verrassend, maar het meest verrassende was weliswaar de interesse van de kinderen in de oudheid. De interesse is zelfs zo erg dat de oudste zoon boek na boek leest en film na film kijkt kijkt. Nu kreeg hij van mij het boek 24 uur in het oude Rome onder zijn neus geworpen. Het duurde maar 2 dagen voor het uit was…

Het dagelijks leven van de Romeinen

Het boek gaat over burgers die een bepaalde beroep doen zoals: Petronuis Bever (nachtwaker), Publuis Phelyssam (schooljongen) en Manlius Aureluis Ofella (senator). Het verhaal speelt zich in het jaar 137 jaar na christus. In de tijd van keizer Hadrianus. In het boek staan gedichten waarbij je in elke hoofdstuk minimaal 1 gedicht vind. Er staat zelfs een recept hoe je brood maakt in de tijd van de Romeinen, ook hoe je een snel ontbijt moet maken met zelfs leuke weetjes. Zo krijg je een echte beeld uit het dagelijkse leven van de Romeinen. In elke hoofdstuk is er een ander de hoofdrol speelt.

Wat vind ik ervan?

Als je verzot bent op het oude Rome dan is dit boek een absolute aanrader om te lezen. Het geeft je namelijk een verrassende kijk op het leven in die periode. Sommige beroepen zijn relatief bekend en kun je ook veel van terug vinden, het zijn juist de minder bekende beroepen die dit boek nog sterker maken. Ik vind het daarom een zeer interessant boek en kan het iedere Rome liefhebber aanraden.

Informatie

Auteur: Philip Matyszak
Vertaald door: Marijke Overpelt
ISBN: 9789082683653
Uitgeverij: HL Books

Over onze tripjes naar Rome schreef ik een aantal blogs. Ook Milaan en Italië in het algemeen komen aan bod op Thuisleven.

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics