Binnenkort komen de paasdagen weer om de hoek kijken en dat betekent o.a. paaseieren zoeken. Maar hoe doe je dat als je moet opletten met kleine kinderen die niet alles mogen eten. Sinds kort zitten wij op een lactose vrije leefstijl voor de kinderen om uit te zoeken of zij net als hun moeder een lactose intolerantie hebben.

Lactosevrij Pasen

Voorbereidingen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen is altijd mijn gedachten. Van voorgaande jaren heb ik zelf al geleerd dat er veel opties zijn als je maar goed rond kijkt en etiketten leest. Al jaren zijn de Puur Praline paaseitjes van de Lidl een groot favoriet hier in huis. Maar nu we twee kleine kinderen van 2 en bijna 4 jaar hebben, waarbij de oudste echt al vragen stelt wanneer ze paaseieren mag gaan zoeken, moeten we toch echt aan de bak om iets te bedenken..

Boodschappen

Afgelopen week heb ik bij Lidl gelijk ingeslagen wat er verkrijgbaar was en wil het graag met jullie delen voor wat ideetjes.

  • Schuimpjes
  • Zachte paas figuur snoepjes
  • Gele paascakejes
  • Harde gekleurde suikereitjes
  • Puur praline chocolade paaseitjes

Verrassing

Een blij en lactosevrij ei.

Ook kwam ik opeens via Fruitfunk een leuk seizoensgebonden product tegen: plastic paaseieren gevuld met een fruitsnoepje. Eigenlijk een fijn alternatief voor de bekende suprise eieren, ook voor wie niet zo van de chocolade is.

Je hebt ze in eierdoosjes per 4 stuks (stickertje in het ei erbij) of per 3 pack(met stickervel apart). Fruitfunk is alleen via sommige grote Jumbo filialen verkrijgbaar, maar of ze de eieren ook daar verkopen weet ik niet. Ik heb ze met uitdeelzakjes voor een traktatie (i.v.m. meer kindjes lactose vrij in de klas) online besteld. Ik ga deze eieren verstoppen voor de kinderen met Pasen en ben heel blij met dit gevonden alternatief.

Paasontbijt

Een blij en lactosevrij ei.

Bij het paasontbijt hebben wij de traditie om bij 1e Paasdag ook iets op tafel klaar te zetten. Ik had al als optie een snoepjes houder met een paaseitje erboven op van de Action en een plastic schudbal in lente/paas thema ook hiervandaan. Maar toch was ik niet tevreden. Totdat ik de gevulde gele plastic M&M paaseieren zag, die heel makkelijk open te maken zijn (M&M’s naar mijn man toegestopt die dat helemaal niet erg vond) en klaar om te vullen met de puur praline kleine chocolade eieren van de Lidl of Haribo easter uitdeelzakjes van de Action.

Lees ook:

Doen jullie nog iets extra’s met Pasen?

*Alle producten zijn zelf gekocht en niet gesponsord

Geverifieerd door ExactMetrics