Ik ken Kneipp vooral van de heerlijke douche en bad producten, dus ik ben heel benieuwd naar deze 100% natuurlijke Vegan lipcare. Ik heb van Kneipp twee verschillende soorten lippenbalsem mogen testen, de Almond-Candelille en de Cupuaçu-nut-Vanilla. Er is nog een derde soort verkrijgbaar,  Elderberry-Sheabutter, deze heb ik niet getest. Om te weten wat ik van de Kneipp lippenbalsem vind lees je snel verder en… je kunt ook een setje winnen!

Het doosje

De verpakkingen zijn erg opvallend. Heel uniek qua vormgeving en rustig wat betreft de gebruikte kleuren. Ik vind ze mooi, haast zonde om ze te openen. Ik kon het echter niet laten, ze eerst even te ruiken en te testen voordat ik een foto had gemaakt. Gelukkig blijkt het gevouwen doosje hersluitbaar zodat ik jullie toch de foto kan laten zien.
Het doosje op zich is al heel bijzonder. Het blijkt namelijk gemaakt van 25% pulp op basis van gras! Niet alleen innovatief, maar ook nog eens heel milieuvriendelijk.
Het ecovriendelijke graspapier heeft vele voordelen ten opzichte van ‘gewoon’ papier (= op basis van 100% sulfaat gebaseerde pulp)
– het zorgt, door kortere transportroutes, voor minder uitstoot van schadelijke broeikasgassen;
– gebruikt bij de productie ongeveer 3 liter minder water per kilo karton;
– zorgt voor minder CO2 uitstoot.

Kneipp zorgt dus niet alleen goed voor onze huid, maar denkt daarbij ook nog eens aan het milieu. Een fijn idee.

De Kneipp lippenbalsems

Wat er niet in zit: conserveringsmiddelen, minerale oliën, paraffine, siliconen oliën en ook geen kleurstoffen.

Wat er wel in zit zijn:
100% natuurlijke oliën van gecertificeerde organische landbouw en was van plantaardige oorsprong.
100% natuurlijk en 100% veganistisch!

Het uiterlijk van de sticks lippenbalsem vind ik ook erg mooi. De onderkant is bekleed met kurk, wat erg prettig en zacht aanvoeld in je hand. De sticks zijn een stuk dikker dan de meeste andere lippenbalsem sticks. Daardoor lijken de lippenbalsems van Kneipp een stuk kleiner, maar dit blijkt gezichtsbedrog. De inhoud is 4,7 gram. De inhoud van andere merken zit tussen de 4 en 4,8 gram.

De doppen zijn subtiel van kleur, die verwijst naar de geur van de balsum
De dop van de Almond-Candelilla heeft een zacht roze kleur net als de Candelilla plant. Candelilla blijkt een plant die wordt gebruikt om 100% plantaardige was te maken, als alternatief voor bijenwas.
De Cupuaçu-nut – Vanilla is zacht wit-geel, als de kleur van de bloemen van de vanilleplant.

De geur blijkt een kwestie van smaak.
Mijn vrouw, oudste zoon en onze dochter vinden de Cupuaçu-nut-Vanilla het lekkerst ruiken. Deze ruikt deze zacht en zoetig. Je ruikt vanille en kokosnoot. Ik vind deze wel lekker ruiken, maar onze zoon en ik hebben toch een voorkeur voor de Amandel-Candelille. Deze ruikt ook zoet, maar iets zwaarder, fruitig met een vleugje amandel.

Het gebruik

Na het opbrengen valt me meteen op dat de balsem lekker vet aanvoelt. De kleine kloofjes die ik in mijn lippen had, trekken daardoor meteen weg. Ik voel ze in ieder geval niet meer, heel fijn! Na twee uur voelen mijn lippen nog steeds lekker vet aan. Ik ben verkocht! Mijn vrouw heeft inmiddels de Cupuaçu-nut-Vanilla stick ingepikt en is er heel blij mee. Volgens mij wil ze ook geen andere meer.

Conclusie

Ik vind de prijs van €5,99 voor een Kneipp lippenbalsem wel behoorlijk hoog, maar ze zijn hun geld dubbel en dwars waard. De balsem blijft lang zitten en verzorgt je lippen langdurig. Je hoeft dus niet ieder half uur je lippen in te smeren. Heel fijn.
Ik heb zelf geen Veganistisch levensstijl, maar probeer wel gezonde en milieubewuste keuzes te maken. Daarom voelt het goed om te kiezen voor deze Kneipp lippenbalsem. Goed voor mijn lijf en goed voor het milieu.

Lees ook: Kneipp Arnica Douche voor soepele spieren
Lees ook: Time-out in bad met Kneipp
Lees ook: Schuimparty met Kneipp for Men

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics