Selecteer een pagina

Geheel onverwachts kreeg ik een pakketje van Kneipp dat het nieuwste product bevat uit de Arnica lijn. Het betreft de Kneipp Arnica Douche voor soepele spieren. Het assortiment van de Arnica lijn bevat ook een Badolie, Badbruistabletten en zelfs een massageolie, kortom de Douche maakt de lijn compleet.

Waarom Arnica?

Arnica, ook wel valkruid of wolverlei genoemd, was het lievelingskruid van Sebastian Kneipp. Arnica staat bekend om zijn kwaliteiten zoals verzachting bij kneuzingen, zwellingen of blauwe plekken en ter verlichting bij spierpijn of gewrichtspijn.
Ook vandaag de dag is arnica een belangrijk plantaardig ingrediënt voor Kneipp Arnica producten zoals badolie, badbruistabletten en massageolie en de nieuwe Arnica Douche.

Mijn mening

Eigenlijk kwam het product niet geheel ongewenst, ik loop namelijk al een tijdje bij de fysio met spierklachten. Het is onrealistisch om te zeggen dat mijn spierklachten een stuk minder zijn geworden door enkel de Kneipp Douche echter ben ik wel van mening dat de combinatie een geslaagd succes is. Een massage op de plekken waar het nodig is, oefeningen die de spieren versterken, een warme douche ter ontspanning en nu ook nog eens een product die het geheel een extraatje biedt.
Persoonlijk vind ik Arnica producten heerlijk ruiken, het is een typische geur die moeilijk te omschrijven is. Je houdt ervan of je houdt er niet van is mij opgevallen. Toch kun je deze typische geur niet terug vinden zodra je de Arnica Douche gebruikt in de Douche, hier komen frissere geuren naar voren toe. De huid na gebruik is overigens lekker zacht.

De Kneipp Arnica lijn is niet alleen heerlijk voor mensen met blauwe plekken, kneuzingen of iets dergelijke maar is ook erg prettig in gebruik na een dag (intensief) sporten, spitten in de tuin of andere fysieke inspanningen. Ofschoon de geur erg sterk is in de douche, merk je hier bijna niks meer van nadat je je hebt afgedroogd. Dus ook als je naar een feestje gaat en je geen twee geuren door elkaar heen wilt ruiken is dit product geschikt.

Waar te koop en adviesprijzen

De Kneipp Arnica producten zijn te koop bij o.a. Albert Heijn, Kruidvat en Etos
Adviesprijzen:
– Douche 200ml: € 5,49
– Massageolie 100ml: € 8,12
– Badolie 100ml: € 9,14
– Badbruistabletten 80gr: € 1,99

Dit product is niet op dieren getest!

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics