Thuisleven.com
bh
Thuisleven.com > Huishouden > Wassen & drogen > Hoe was je een BH op de juiste manier?

Hoe was je een BH op de juiste manier?

De was doen is in elk huishouden toch wel een dingetje. Ofschoon handdoeken, badlakens, t-shirts, broeken enzovoorts vaker geen enkel probleem zijn, komen de obstakels vooral bij de aparte dingen. Zoals een overhemd (met zweetvlekken), een kostuum en wat dacht je van BH’s? Want op welk wasprogramma moeten ze nou en welke temperatuur kun je aanhouden? Bovendien moet je ook nog letten op de drooginstructies én hoe kun je het strijken, of mag het juist niet gestreken worden…
Dus wassen is echt wel een vak apart. In deze blog help ik je aan tips voor het wassen van BH’s.

Hoe vaak was je een bh?

Hier zijn de meningen nogal over verdeeld. Veel vrouwen doen gerust een week met dezelfde bh. Om te voorkomen dat de hoge zuurgraad van zweet het elastiek aantast en bacteriën zich verspreiden, raden wij aan om je bh na een tot 3 dagen te wassen. Sportbh’s was je natuurlijk elke keer nadat je ze hebt gedragen.

Wasinstructies

Veel bh’s zijn gemaakt van kwetsbare materialen zoals kant, satijn of zijde en moeten daarom met zorg behandeld worden. Doe je dat niet, dan kan de wasmachine de beugel en de cups vervormen. Was bh’s daarom alleen samen met kledingstukken van hetzelfde materiaal, op een fijn wasprogramma van maximaal 30 graden

Bh-zakje en sluiting dicht

Stop een bh altijd in een bh-zakje als je hem wast. Zo voorkom je dat het elastiek uitrekt en de beugel eruit glijdt – en zo de wasmachine beschadigt. Maak daarnaast altijd de bh-sluiting vast. Zo voorkom je dat de haakjes vast komen te zitten in andere kleding of dat de bh ergens in verwikkeld raakt.

Kijk uit met handwas

Hoewel een handwas geen kwaad kan, is het niet goed om bh’s lang in een sopje te laten weken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de kleuren vervagen en uitlopen.

Was je bh’s in één keer

Als je bh’s wast in een trommel die propvol zit met andere kleding komt de bh onder druk te staan, waardoor de cup-maat zijn pasvorm kan kwijtraken. Door je bh’s op te sparen, kan je ze netjes op een stapeltje leggen en vervolgens samen in een bh-zakje doen. Zo weet je zeker dat de vorm van de verschillende cups wordt behouden.

Was bh’s op kleur

Net als bij gewone was, sorteer je bh’s op kleur om te voorkomen dat de stof vervaagt of verkleurt.
Bh’s laat je liggend drogen, altijd

Waarschijnlijk de meest gemaakte fout: een bh hangend laten drogen, aan één bandje. Hierdoor loopt het vocht naar beneden, waardoor het elastiek uitrekt. Bh’s in de droger stoppen is ook een slecht idee. Door de vele draaibewegingen vervormt de cupmaat en door de hitte houdt deze vorm vervolgens aan. Daarnaast zorgt de droger ervoor dat bh’s gaan pullen en hun elasticiteit verliezen.

Tip: kleding uit de wasmachine drogen niet in een vochtige omgeving. Is je huis te vochtig, doe dan aan vochtbestrijding.

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Op de een of andere manier heb ik altijd ruzie met de speciale bh waszakjes, de rits gaat bij mij altijd open tijdens het wassen. Met als gevolg twee keer een bh kapot.
    Totdat ik las dat he ze ook heel goed in een dichtgeknooopte(ik doe er een haarelastiek om) kussensloop kan doen. Dat doe ik nu al jaren en werkt super.
    Drogen doe ik aan het rekje, hangend. Maar dan hangt het middenstuk van de bh over het lijntje.

  • Wat een handige tips zeg! Ik zie dat ik ook een grote fout maak door de bh’s aan een bandje te laten drogen. Vanaf nu droog ik ze liggend 😀

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics