Thuisleven.com
waspoeder
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Wassen & drogen > Gebruik waspoeder voor betere hygiëne

Gebruik waspoeder voor betere hygiëne

Veel mensen wassen tegenwoordig met een vloeibaar wasmiddel op lage temperaturen. In tijden die vragen om extra hygiëne is het beter om te wassen met een waspoeder op hogere temperaturen. Op deze manier vernietig je bacteriën en ziektekiemen. Het is verstandig om regelmatig op minimaal 60°C  te wassen en af en toe een kookwas te doen. Klok Waspoeder Wit is dan een uitstekende keuze.

Naast dat Klok Waspoeder Wit ecologisch verantwoord en huidvriendelijk is, werkt het ook bacteriedodend. De receptuur bevat namelijk zuurstofbleekmiddel waardoor bacteriën en eventuele ziektekiemen worden gedood als je wast op minimaal 60 °C. Ondergoed, beddengoed en thee- en handdoeken was je het best in de kookwas hygiënisch schoon.

Reinigt ook je wastrommel

Door met wit waspoeder te wassen op een temperatuur van minimaal 60°C wordt niet alleen de was schoon, maar reinig je ook de wastrommel. Achtergebleven huid- en vetresten, ook wel vetluis genoemd, worden hierdoor verwijderd. De wastrommel zal hierdoor ook een stuk frisser ruiken. Houd bij de kookwas altijd de hoogste dosering aan: dit komt de werking ten goede en kalkaanslag krijgt minder kans. Lees voordat je gaat wassen altijd goed het etiket, daarop staat de maximale wastemperatuur. De ingebouwde waterontharder voorkomt kalkaanslag bij wassen boven de 60°C.

Het grote verschil tussen een vloeibaar witwasmiddel en een witwaspoeder is dat waspoeder zuurstofbleekmiddel bevat en vloeibaar wasmiddel niet.
Lees meer over Wasmachine onderhoud tips

Informatie

Klok Waspoeder Wit is verkrijgbaar bij de supermarkt en online via Klok-eco.nl.
Consumentenadviesprijs € 5,29 (18 wasbeurten). XXL-verpakking 74 wasbeurten tijdelijk € 21,99.

Over Klok

Klok was- en reinigingsmiddelen zijn ecologisch verantwoord en vriendelijk voor je huid. In de recepturen zijn geen parfums en kleurstoffen toegevoegd, waardoor de kans op een allergische reactie zeer beperkt is.

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

59 reacties

 • Dat klinkt goed, schone was en een schone wastrommel!
  Hier 2 allergie kinderen en gevoelige huidjes dus ik zou dit echt heel graag eens uitproberen!!

 • Geen parfums en kleurstoffen toegevoegd… Dan zou ik graag KLOK eens willen uitproberen daar wij snel last van huidirritatie hebben bij diverse andere wasmiddelen. Kortom, ik doe graag mee.

 • Ik was graag met poederwasmiddel en ook op 60 graden maar ik gebruik nu geen ecologisch wasmiddel omdat ik vlekken er niet uit krijg. Ik heb er vertrouwen in dat dat met Klok wel gaat lukken.

 • Goed om dit te weten dat poeder een andere werking heeft dan vloeibaar zou het heel graag willen proberen. En het draagt nog mee aan het milieu. Duurzaam mooi om op deze manier ook iets bij te kunnen dragen.

 • Ik draai regelmatig een lege trommel op hoge temperatuur om de wasmachine te ,”reinigen” Maar Klok helpt hier dus al met het wassen zelf een handje bij…handig

 • Klok producten bestaan al meer dan 100 jaar en zijn hoogwaardige eco en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen waarbij het milieu én de huid optimaal worden gerespecteerd. Alle pods van andere merken ten spijt, maar Klok maakt het grote verschil tussen een vloeibaar witwasmiddel en een witwaspoeder en dat is omdat waspoeder zuurstofbleekmiddel bevat en vloeibaar wasmiddel niet. Dus een schonere was. Maar bij 60 graden wassen heeft het nog meer eigenschappen die niet hebt als je op 40 graden wast. In deze Coronatijd is hygïene van levensbelang dus ook een schone was. Ik doe mee omdat ik vertrouwen heb in de Klok producten.

 • Ik zou het graag willen proberen, ben erg benieuwd naar de Klok wasmiddelen, doe erg graag mee Groetjes Anneliese

 • Te gekke actie. Ik probeer het goed te doen voor het milieu, en een ecologisch verantwoord waspoeder past hier absoluut bij. Ik maak graag kans!

 • Op dit moment gebruik ik de Klok toiletreiniger, op allerlei gebieden wordt ik blij van Klokproducten. Ik doe graag mee met deze winactie voor het Klokpakket

 • Wat een goede keuze is dit. Ecologisch verantwoord, goed voor de huid, vernietigt bacteriën, omdat je op beter op hogere temperaturen kan wassen, beter dan wat ik nu gebruik!! Vroeger gebruikte ik ook Klok, maar om onduidelijke redenen niet meer. Ik stap weer over…!

 • Ik doe graag mee. Ik heb een gevoelige huid en kan niet goed tegen parfum, daarom kan ik niet alle wasmiddelen zomaar alles gebruiken. Helemaal goed ook dat het een ecologisch product is, daar probeer ik steeds meer op te letten. Een schone was is altijd fijn, ik doe dus graag mee.

 • Met twee wildebrasjes, heb ik de wasmand snel vol. Mijn oudste heeft een gevoelige huid, dus ik moet altijd letten op wat ik koop. Klok verdraagt hij goed.

 • Alles schoon en fris zonder het milieu al te veel te belasten. Ik doe hier graag aan mee en zou het dan ook graag uitproberen.

 • Heb net een nieuwe Miele wasmachine gekocht, daar worden veel sportkleren in gewassen, met Klok waspoeder is dit toch een prima wasmiddel en dan ook nog zonder allergische reactie, wat wil je nog meer.

 • Ik ben overgestapt van vloeibaar wasmiddel naar poeder omdat ik de hoeveelheid plastic die wij als gezin weggooiden niet ok vond. Tot nu toe steeds neutraal gebruikt ivm een kind met exceem. Maar als klok geen parfums gebruikt, dan is het zeker het proberen waard

 • We hebben nog nooit waspoeder van Klok gekocht. De wasmachine staat elke dag te draaien, met 2 tieners in huis. Super leuke prijs. Wie weet dat we straks niets anders meer willen.

 • Ik hoorde laatst dat het beter voor de machine is met poeder te wassen dan vloeibaar. Was een echte eye-opener voor mij. Ik maak graag kans op dit Klok pakket.

 • Hier een enorme klok fan we wassen hier meerdere keren per week altijd met klok omdat de was lekker schoon word en volgens de kindjes heerlijk ruikt

 • Ik doe graag mee.
  Ik gebruik nu geen klok.
  Ik ben op zoek naar een goed wasmiddel.
  Ik zou het graag uitproberen.

 • Ik doe graag mee.Mijn dochter heeft een gevoelige huid en dit parfumvrije wasmiddel kunnen wij goed gebruiken.

 • Ik moet ook weer eens nodig een hete was draaien. Van de week maakte ik mijn filter schoon, bah, dat was vies!! Even een kookwas, met poeder, maakt alles weer schoon. Dat moet ik toch vaker doen.
  Super zeg dat jullie dit verloten. Ik doe graag mee.

  Ik was nu met een ecologisch vloeibaar wasmiddel, graag ga ik Klok testen al poedervariant.

 • Klok heeft altijd fijne betaalbare producten en zeker als ik nu lees dat we met Klok meteen de extra hygiene te pakken hebben! TOP! Ik maak heel graag kans op zo’n fijn pakket

 • Mijn werkkleding (zorg) moet zeker vrij van ziektekiemen zijn en ook stralend wit natuurlijk. Tot nu toe deed ik dat altijd met vloeibaar wasmiddel …. weer wat geleerd!!

 • Ik zou graag overtuigd willen worden door het te proberen. Werk het echt dan stap ik direct over op Klok wasmiddel. En zal het dan in mijn omgeving doorvertellen.

 • Wat een fijne actie, ook fijn dat er naar de ecologische kant .

  Ik lees dat er alleen maar voordelen zijn. M.a.w. wassen word een feestje.

 • Klok gebruiken we in huis al sinds mijn oma dit ontdekte! Minder huidklachten, beter voor het milieu en wast alles perfect schoon! Met de kinderen hebben we altijd veel was doordat ze veel buiten ravotten, hutten bouwen en sporten! Wat een feestje zal dit zijn om een heel pakket te mogen winnen bij Thuisleven!

 • Door mijn eczeem huid kan ik niet tegen alle was- en schoonmaakmiddelen Maar mijn huid geeft met KLOK geen problemen. Heel welkom dus in ons gezin

 • Wat Superhandig deze overzichten van geld terugacties etc! Ik ga vandaag ook hiermee beginnen en koop deze ProActive Immune vast! Heel benieuwd!

 • Oowww deze zou ik zo graag willen winnen. Regelmatig zo mooi pakket voorbij zien komen maar altijd te laat met reageren. Ik gebruik nu neutral of ah puur beide geurloos. Maar heb ooit van klok ook iets geprobeerd en kon daar ook tegen dacht ik. Ik maak graag kans op dit mooie pakket zodat ik eens wat anders kan uitproberen;) ga zo gelijk even verder lezen op de blog en even reageren op iets leuks of 2 in dit geval.

 • Wat een goede keuze zou Klok waspoeder!! zijn als ik bovenstaande lees!! Ecologisch verantwoord, goed voor de huid, vernietigt bacteriën, omdat je op beter op hogere temperaturen kan wassen, beter dan vloeibaar wasmiddel wat ik nu gebruik!! Al die VOORDELEN!! ❤️❤️❤️ Het vernietigen van ziektekiemen, dat het waspoeder zuurstofbleekmiddel bevat etc!! Wat loot ik dollgraagg mee! LIKED op Facebook en openbaar Gedeeld, reacties blog en duimen!!!

 • Dit heb ik eerder gehoord. Ik was overgestapt op bolletjes met vloeibaar wasmiddel. Ik ga nu op zoek naar het beste merk waspoeder om te gebruiken. Ik vind dan de geur en het milieu een hele belangrijke.

 • ik doe mee voor mijn schoondochter jonneke, met 3 kids staat de wasmachine elke dag aan, dit komt vast heel goed van pas

 • In dit huishouden proberen we alles zo duurzaam mogelijk aan te pakken, en ook bij de schoonmaak- en wasmiddelen is het ecologisch wat de klok slaat! Dan mag volgens mij na het lezen van dit artikel, en ook zeker in deze tijd waar we extra op hygiëne moeten letten, Klok Wit waspoeder zeker niet ontbreken! En ik heb nooit geweten dat waspoeder beter reinigt dan de vloeibare wasmiddel , dus ik maak graag kans!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics