Eindelijk, eindelijk hebben we een tuin. Wat hebben we daar naar uitgekeken. Iedere zomer, in de hitte op ons dakterras, hebben we verlangd naar een tuin. En nu is het dan eindelijk zover. Eerst is het zaak onze nieuwe huis van binnen op te knappen, maar nu steeds vaker het zonnetje schijnt, lonkt de achtertuin.

Wat te doen met de achtertuin?

Zoals te zien is bestaat onze achtertuin nu uit een stenen vlakte van stoeptegels onderbroken met een houten biels. Die trouwens behoorlijk glad is. Er zit wat hoogteverschil in de tuin en er is langs de scheidingsmuur een border gemaakt. Daar staan wat potten, liggen wat dakpannen en de tuinslang. Als wij denken aan onze droomtuin, dan denken we aan het gevoel van gras tussen onze tenen. Ook is een gazon veel beter voor de wateropname na een regenbui dan een verzameling tegels. En ’s avonds lekker buiten barbecueën. Ergens zal een terras aangelegd moeten worden voor een zitje, anders zakken onze stoel- en tafelpoten weg.

Gelukkig ligt onze tuin op het zuiden en kunnen we daar meerdere kanten mee op. Al lijkt de plek waar nu de tuintafel staat hier het meest logisch. Dan kunnen we zelfs gedeeltelijk onder het zonnescherm zitten. Als ik mijn ouders vertel over onze plannen, reageert mijn vader behoorlijk fel: “Dan lopen ze al dat gras bij je naar binnen!” Hij weet daar blijkbaar alles van met zijn gazon. “En niet te vergeten dat onderhoud, want het gras groeit ook in je vakantie gewoon door hoor!”

Kunstgras

Waarom nemen we eigenlijk geen kunstgras? Een overpeinzing waard, want kunstgras is makkelijk te onderhouden. En het scheelt inderdaad in de vuiligheid die door de keukendeur mee naar binnen wordt gelopen. Naar alle verwachting duikelen de meisjes steeds meer vriendjes uit de buurt op en maak ik me op voor de zoete inval komende zomer. Kunstgras zal ook onder de schommel geen kaal loopvlak veroorzaken. Alleen wil ik dan wel graag echt topkunstgras en niet zo’n verschrikkelijk nep tapijtje uit een woonwinkel. Het liefst een niet-van-echt te onderscheiden gazonnetje. Met in het midden een parasolboom en rondom een bankje, dat zie ik wel voor me.

Lees ook:

Heb jij (kunst)gras in de achtertuin?

Geverifieerd door ExactMetrics