Selecteer een pagina

Gras is altijd groener aan de andere kant van het hek, zeggen ze. Maar is dat wel zo? In veel gevallen is het gras dat je aan de overkant van het hek ziet, geen echt gras. Het is kunstgras, en het kan een aantal voordelen hebben ten opzichte van echt gras. Maar hoe werkt kunstgras eigenlijk?

Kunstgras

Kunstgras is gemaakt van polyethyleen, een soort kunststof. Deze kunststof is sterk en duurzaam, waardoor het perfect is voor gebruik in tuinen en op sportvelden. Het materiaal kan in verschillende kleuren en diktes worden gemaakt, en het kan worden gevormd in verschillende patronen.

Verschillende toepassingen van kunstgras

Er is kunstgras verkrijgbaar voor meerdere toepassingen. Je kunt niet alleen je tuin met kunstgras bedekken, vergeet ook je balkon of dakterras niet. Daarnaast is er ook specifiek kunstgras verkrijgbaar voor spelende kinderen. Dat is iets sterker en robuuster dan sierkunstgras, maar voelt toch zacht aan bij valpartijen.

Voordelen

Het grootste voordeel van Topkunstgras is dat het weinig onderhoud vergt. Je hoeft het niet te maaien, water geven of bemesten. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar het kan ook beter zijn voor het milieu. Kunstgras kan langer meegaan dan echt gras, waardoor het een duurzame optie zou kunnen zijn.

Altijd groen gras

Een ander voordeel van kunstgras is dat het altijd groen en aantrekkelijk is. Het hoeft niet te worden gemaaid en er hoeven geen onkruid en mos te worden bestreden. Kunstgras is ook gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een hygiënische optie is voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Je hoeft enkel de gevallen bladeren eraf te vegen. Kunstgras kan een duurzame en onderhoudsarme optie zijn voor tuinen en sportvelden. Het is echter niet zonder nadelen.

Nadelen

Kunstgras kan koud en hard aanvoelen, en sommige mensen vinden het niet aantrekkelijk om naar te kijken. Als je het kunstgras al van echt gras zou kunnen onderscheiden. Soms moet je echt even met je ogen knipperen. Het is ook belangrijk om te weten dat kunstgras veelal niet biologisch afbreekbaar is, waardoor het niet milieuvriendelijk is bij vervanging.

Conclusie

Als je overweegt kunstgras aan te leggen, is het belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen. Kunstgras kan een uitstekende optie zijn voor sommige tuinen en sportvelden, maar het is niet geschikt voor iedereen.

Lees ook:

Kan jij het verschil wel eens niet zien?

Afbeelding van Ulrike Mai via Pixabay 

Geverifieerd door ExactMetrics