Thuisleven.com
Het lekkerste kinderkookboek
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Het lekkerste kinderkookboek (zonder te koken)

Het lekkerste kinderkookboek (zonder te koken)

Op een gegeven moment komen kinderen in een leeftijd waarop ze ineens iets lekkers gaan maken voor zichzelf of voor een ander (jouw dus). Niks mis mee en hartstikke leuk. Echter zodra er ovens, een kookplaat of andere objecten aan te pas komen die gevaar met zich mee brengen dan wordt het hele feest een ander verhaal. Grote kans dat het allemaal goed gaat maar recepten waarbij de gevaren uitgezonderd zijn, geven toch wat meer rust. Het kookboek “Het lekkerste kinderkookboek” is een kookboek dat boordevol recepten staat waarbij geen oven en kookplaat of fornuis gebruikt hoeft te worden. Dat wordt smullen!

Het lekkerste kinderkookboek (zonder te koken)

In dit superleuke kinderkookboek staan alleen maar recepten die zonder verhitting kunnen worden bereid. Perfect dus voor kinderen die graag zelfstandig in de keuken aan de slag willen. Binnen de kortste keren zetten ze de lekkerste gerechten op tafel, van hartige soepjes en poké bowls tot zoete taartjes, en van ontbijt tot avondeten! Naast de 50 handige stap-voor-stap recepten, bevat dit boek ook uitleg over hoe je zelf groente en fruit kunt kweken. Zo leren kinderen waar hun voedsel vandaan komt en bovendien is koken met je eigen gekweekte groentes en kruiden natuurlijk extra leuk!

Wat vinden wij ervan?

Zodra je het boek opent dan staat er een duidelijke inhoudsopgave met een goed leesbaar lettertype voor kinderen. Ik merk al snel dat de kinderen niet echt door hebben wat alle recepten zijn en dus wordt er al vrij snel doorgebladerd. Na de inhoudsopgave komen we uit op de “hoe werkt dit boek?” pagina. Doormiddel van foto’s en duidelijke uitleg leren de kinderen hier hoe ze met het boek zelf aan de slag kunnen gaan. Een pagina verder lezen en leren we alles over keukenregels (waaronder ook hygiëne een belangrijk stukje is). Nog een pagina verder zien we diverse keukenspullen uitgestald staan met benaming. Bij sommige artikelen staan er uitroeptekens, dat spreekt voor zich. Op de volgende pagina komt tuin gereedschap aan de orde en als laatste de vaardigheden. Hierin staat kort beschreven, inclusief foto’s, welke technieken er zijn en hoe ze uitgeoefend moeten worden.

En dan volgen er 50 stap-voor-stap recepten waarbij ook zo nu en dan wat uitroeptekens staan. Vaak gaat het om snijwerk maar zo nu en dan ook over het gebruik van bijvoorbeeld een keukenmachine. Hierdoor is het een boek dat echt geheel kind-proof is.

Informatie

Het lekkerste kinderkookboek (zonder te koken)
Auteur: Rebecca Woollard
ISBN: 9789020691825
Uitgeverij: Kluitman

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

12 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics