Thuisleven.com
Het vegetarisch kinderkookboek
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Het vegetarisch kinderkookboek

Het vegetarisch kinderkookboek

Met vier tieners in huis is er altijd wel iemand die wilt helpen met koken. Dat is is heel erg fijn want ofschoon ik heel erg graag kook, soms heb ook ik mijn dag eens niet en dan vind ik het fijn als iemand iets maakt. Er zijn echter ook wel eens dagen dat de kinderen uit zichzelf willen koken. Dan is een kookboek dat gericht is op kinderen wel zo prettig. Het vegetarisch kinderkookboek heeft maar liefst 50 stap-voor-stap recepten gebundeld.

Het vegetarisch kinderkookboek

Het vegetarisch kinderkookboek

De inhoud van dit boek bestaat uit 14 pagina’s. Op deze pagina’s wordt uitgelegd welke keukenregels, materialen, gezond eten, groenten, fruit, zetmeelrijke kookhydraten, zuivel en smaakmakers en als laatste eiwitten en vezels zijn. Alle kennis dus voor een hygiënische en gezonde maaltijd van de schijf van 5!

De rest van het boek is opgedeeld in 6 categorieën te noemen:

 • Overheerlijk ontbijt
  Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. In plaats van een boterham zijn er tal van andere gerechten die je in de ochtend kunt eten. In dit boek vind je maar liefst 6 heerlijke recepten voor een stevig, lekker en gezond ontbijt!
 • Supersnacks
  Ga jij voor een kant en klaar koekje ui de kast of maak je liever je eigen bananenchips, salade of rauwkost met lekker dipje? Wil je liever iets dat er nog meer uitspringt kijk dan eens in het boek voor nog meer lekkere alternatieven.
 • Lekkere lunch
  Waarom zou je voor een boterham met beleg kiezen als je ook een lekkere groentewrap kunt nemen? Ik denk niet dat ik hier nog iets aan toe te voegen heb.
 • Sprankelende drankjes
  Van al dat lekkers krijg je ook dorst. Les deze met een heerlijk sprankelend drankje terwijl je geniet van de zon buiten. Kookboek erbij en kijken wat voor lekkers je vanavond gaat maken…
 • Mmm… maaltijden
  De meeste recepten vind je in deze categorie. Opvallend ook dat ze lekker divers zijn uit verschillende keukens. Zo zie ik pasta maar ook curry en burgers voorbij komen. Je krijgt er spontaan trek van.
 • Zalig zoet
  Na het warm eten volgt er meestal een toetje. Doordat deze vaak zoet is, is het ook het meest lekkere van de dag. toch hoeft ook dat niet ongezond te zijn. Kijk maar eens hoe je gezond en zoet goed kunt combineren.

En dat alles vegetarisch!

Conclusie

Het vegetarisch kinderkookboekOpvallend is de mooie verschijning van het boek. Een prachtige en kleurrijke kaft met net zo’n kleurrijke en duidelijke uitleg van binnen. Het is dan ook meteen geliefd bij mij en de kids. Zelfs gerechten met ingrediënten dat hun normaal niet zo trekt, weet nu hun aandacht te vinden. De uitgebreide inleiding vind ik een groot pluspunt. Ofschoon ik ze natuurlijk al diverse “keukenregels” heb eigen gemaakt, is het niet verkeerd om dit ook eens van een “ander” te horen en zelfs met een uitgebreidere uitleg én uitbreiding. Tevens is het geweldig dat de schijf van vijf zo goed aan bod komt. Het enige wat ik een gemiste kans vind is de afwezigheid van uitleg waarom je van het een meer en van het ander minder moet binnen krijgen.

Informatie

Het vegetarisch kinderkookboek
ISBN: 9789020691771
Uitgeverij: Kluitman
Leeftijd: 8+

Lees ook Het grote Kluitman Kinderkookboek

Waar heb jij zin in?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

13 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics