Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > Maak je eigen kinderkookboek (DIY).

Maak je eigen kinderkookboek (DIY).

Onze tweeling is inmiddels 4 jaar maar vanaf het moment dat ze kunnen lopen en praten willen ze al meehelpen in de keuken. Eigenlijk met alles al, maar de keuken nodigt het meest uit. Hun eigen speelkeuken heeft heel lang geholpen om ze een beetje uit de keuken te houden maar de laatste tijd willen ze dan toch echt mee helpen koken en bakken. Nu ben ik op een punt aangekomen dat ik het helemaal niet erg vind om ze mee te laten helpen met bepaalde taken in de keuken.

Al sinds een paar maanden helpt vooral Lucas, maar ook Eva mee met afdrogen. Ze vinden dat prachtig om te doen en voelen zich meteen een stuk groter. Daarnaast vinden mijn man ik het het wel fijn dat ze ons op deze manier wat meehelpen. Persoonlijk vind ik daar niets mis mee hoewel er toch nog mensen zijn die vinden dat ze nog lang genoeg mee moeten helpen en dat ze dus aan de jonge kant zijn.

De Kiddikutter.

Een tijd geleden heb ik voor de kinderen een heel leuk review artikel gekregen, namelijk een speciaal kindermesje genaamd de Kiddikutter. Dit mesje snijdt door groenten, fruit, vlees, vis en ga zo maar door. Het grote voordeel ervan is dat het echter niet in kinderhanden en vingers snijdt en dat maakt dat ook ik er klaar voor ben om de tweeling te laten helpen met het snijden van bepaalde ingrediënten in de keuken. Ik merk dat het me een hoop rust geeft dat ik weet dat ze zichzelf niet kunnen snijden tijdens het enthousiast mee helpen.

Kindertijdschriften.

We hebben thuis verschillende leuke kinderkookboeken waarin de heerlijkste recepten staan, zowel makkelijke recepten als recepten voor de gevorderde “koekenbakker” 😉 Daarnaast hebben we inmiddels ook een heel stapeltje kindertijdschriften verzameld waarvan ik het wel  eens tijd vind om een deel van op te gaan ruimen. De tijdschriften zomaar weggooien vind ik zonde, dan zou ik ze eerder nog aan iemand anders geven die er nog wat mee zou kunnen. Een tijd geleden wilden de kinderen op een koude en regenachtige dag gaan knutselen zoals ze wel vaker wilden doen. Tja wat ga je dit keer knutselen, je wil toch telkens iets origineels zodat je ze toch een beetje uit blijft dagen. En ineens viel mijn oog op de stapel tijdschriften. Zo begonnen we bij een grappig Sesamstraat Magazine vol met kinderrecepten en andere grappige knutselprojecten.

Zelf een Kinderkookboek maken.

Ik vertelde de kinderen dat ik wilde gaan opruimen en dat ik uit dat boek recepten wilde halen om samen gezellig een kinderkookboek te maken. Ze werden meteen enthousiast en dus kon het uitzoeken van de recepten gaan beginnen wat best lastig was omdat er op sommige bladzijden aan twee kanten een recept stond. En met twee kinderen weet je wel hoe dat gaat, allebei de recepten zijn belangrijk dus hebben we ze geleerd samen een beetje te overleggen en keuzes te maken met mij als scheidsrechter. Uiteindelijk zijn we er uit gekomen en hebben we al een aantal heerlijke recepten die ook voor Lucas en Eva mee te bereiden zijn in ons kookboek geplakt.

Benodigdheden voor het maken van een Kinderkookboek.

Wat hebben wij gebruikt voor ons mooie kookboek?

  • Een (ring)map met mooie kartonnen bladen erin
  • Kindertijdschriften
  • Magazines van supermarkten
  • Lijmstift

In principe kun je voor dit project elke map of notitieblok gebruiken die je wil. Of die je zelfs al ergens op zolder hebt liggen. Voor recepten kun je overal wel terecht, van kindertijdschriften tot magazines van supermarkten of zelfs sommige reclamefolders.  De komende tijd zullen wij ons kookboek nog uitbreiden met recepten verder afmaken. Met een mooie voorkant en eventueel de bladzijden nog versieren maar dat komt later.

Lees ook:

Heb jij zelf al eens een kinderkookboek gemaakt?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics