Thuisleven.com
Kooksprookjes en Recepten
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Kooksprookjes en Recepten

Kooksprookjes en Recepten

Er zullen vast en zeker kinderen zijn die niet alles lekker vinden. Hoe leuk is het dan om een verhaal (voor) te lezen omtrent groente en fruit? Dit prikkelt de zintuigen en zet je kind wellicht op andere gedachten. Want ineens ziet die banaan er toch wel een stuk lekkerder uit. Of wat dacht je van die citroen? In Kooksprookjes komen pittige verhalen en vrolijke recepten geheel tot leven.

Kooksprookjes

Cindy Citroen, Simon Sinaas, Ella Erwt, Truus Tomaat, Warre Wortel, Pamela Peer, Senne Slak, Pablo Paprika Molly Meloen, Kobe Komkommer, Lucky Lychee, Fred Courgette en Benny Banaan spelen de hoofdrollen in de tien heerlijke verhalen.
Het eerste verhaal: Warre Wortel en Benny Banaan wandelen op een warme zomerdag langs de rivier. Warre Wortel stelt voor om te gaan varen, Benny Banaan is gelijk enthousiast. Van wat zalm en een broodje maken ze een boot, het zeil maken ze van een stukje sla en met wat mayonaise wordt een anker gemaakt. Ze zijn klaar om te varen, Cindy Citroen waarschuwt Benny en Warre dat ze voorzichtig moeten zijn. Pamela Peer zwaait de jongens uit vanaf de oever, ze gooit zelfs een handkusje toe. Warre en Benny schommelen op de golven heen en weer. Maar wat horen ze nu? Het is Senne Slak! Hij knibbelt en knabbelt aan het zeil! Senne eet echt altijd alles op. En nu zit het zeil vol met gaten! Ojee… Gaat het Warre, Benny en Senne lukken om op het droge te komen?
Al trek gekregen in de negen andere verhalen?

Recepten

Dat bootje gemaakt van zalm, brood, mayonaise en sla kun je ook heel makkelijk zelf maken! Net als De Toverpaddenstoel, de Citroentranen, Een fruitige regenboog en nog veel meer leuke, leerzame en gezonde gerechten. Het boek is voorzien van duidelijke gebruiksaanwijzing, verschillende stappen, eindresultaat én met tips van Warre Wortel!

Kooksprookjes en Recepten

Onze mening over kooksprookjes

Briljant om een boek te schrijven over fruit en groentesoorten. Zeker de groente en fruitsoorten die vrij toegankelijk zijn. Ook heel leuk zijn de afsluiters met recepten. Ik kijk zeker uit naar een vervolg met uitdagende groente en fruitsoorten. Zoals groente en fruit die je niet altijd tegen komt maar wel heel leuk, lekker en gezond zijn.

Info en waar te koop

Kooksprookjes is o.a. te koop bij De Eenhoorn voor €18,95
Schrijver: Ann Vissers en Christina Van Geel
Illustrator: Ann De Bode
ISBN: 9789058386403
Uitgever: De Eenhoorn
Volg de avonturen van je vriendjes en de agenda op Kooksprookjes.be

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we recensie exemplaren ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics