Als je bezig bent met het inrichten van de eetkamer dan is de eettafel één van de belangrijkste onderdelen. En je wil natuurlijk stoelen die goed passen bij je eettafel. Aangezien er een zeer divers aanbod aan eettafels en stoelen is kan het soms lastig zijn om een keuze te maken. Daarom willen we je in deze blog een paar tips geven om aan te denken wanneer je een eettafel en bijpassende stoelen gaat kopen.

Formaat eettafel

Voordat je een tafel gaat kopen is het een goed idee om te bepalen hoeveel ruimte je hebt voor zowel de tafel als de eettafel stoelen. Het is daarom aan te raden om eerst de ruimte op te meten. Zorg ervoor dat je rondom de tafel aan alle kanten minimaal 30 centimeter overhoud, maar 50 centimeter is beter en zorgt ervoor dat je voldoende ruimte overhoud, zodat je ook nog rond de tafel kan lopen.

Vorm

Als je hebt bepaald hoeveel ruimte je hebt voor de tafel en stoelen is het tijd om te bepalen welke vorm je tafel moet krijgen. Dit is van een paar zaken afhankelijk. Het belangrijkste onderdeel om over na te denken is de hoeveelheid mensen die regelmatig aan de tafel plaatsnemen. Bij een ronde tafel kunnen over het algemeen meer mensen plaatsnemen dan bij een vierkante tafel. Met een rechthoekige of ovale tafel kunnen over het algemeen de meeste mensen plaatsnemen. Je wil er vast rekening mee houden hoeveel stoelen je uiteindelijk aan de tafel wenst te plaatsen. Voor de meeste capaciteit is het aan te raden om voor een ovale tafel te gaan aangezien je daarmee de meeste mogelijkheden hebt.

Functie

Ook iets belangrijks om over na te denken voordat je besluit een aankoop te gaan doen is de functie van de eettafel. Ga je de tafel alleen gebruiken voor het diner waardoor je er hooguit één keer per dag aan zit? Of is de eettafel een plaats waar je een groot deel van de dag doorbrengt als je thuiswerkt? Voordat je een eettafel en stoelen koopt is het belangrijk om te bepalen hoe vaak je deze gebruikt. Als je slechts af en toe aan de tafel plaatsneemt dan is er geen grote noodzaak om voor het meest luxe product te gaan. Is het echter zo dat je veel tijd aan de tafel doorbrengt dan loont het om wat meer te investeren in comfort en luxe aangezien het een groot effect zal hebben op je dagelijkse leven.

Lees ook:

Heb jij een grote of kleine eettafel?

Foto: Pexels.

Geverifieerd door ExactMetrics