Een aantal tips om jouw huis er schoner uit te laten zien!
Thuisleven.com > Huishouden > Een aantal tips om jouw huis er schoner uit te laten zien!

Een aantal tips om jouw huis er schoner uit te laten zien!

Een schoon en opgeruimd huis ziet er niet alleen mooier uit, het kan ook bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven. Maar soms kan het lastig zijn om alle taken bij te houden, vooral als je een druk leven hebt. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige dingen die je kunt doen om jouw huis er altijd schoon en netjes uit te laten zien. Wij hebben in dit artikel 3 handige tips voor jou opgesteld!

Zorg voor een nette oprit.

Je oprit is het eerste dat mensen zien wanneer ze bij jouw huis aankomen, dus het is belangrijk dat deze er netjes uitziet. Zorg ervoor dat je de oprit regelmatig veegt en verwijder eventuele takken, bladeren en vuil.  Je kunt ook overwegen om een hogedrukreiniger te gebruiken om de oprit schoon te maken. Hierdoor ziet je huis er meteen een stuk schoner uit.

Consistent schoonmaken.

Een van de beste manieren om jouw huis er schoon uit te laten zien, is door regelmatig schoon te maken. Maak een schoonmaakschema en zorg ervoor dat je elke week de belangrijkste plekken schoonmaakt. Dit betekent het afstoffen van meubels, het stofzuigen van de vloeren en het reinigen van de badkamer en keuken. Als je elke week een beetje tijd besteedt aan het schoonmaken, dan zal het huis er altijd netjes uitzien. Daarnaast is het belangrijk om niet te veel spullen te verzamelen. Hoe meer spullen er in een huis zijn, hoe meer er schoongemaakt moet worden. Ga daarom regelmatig door je spullen heen en doe weg wat je niet meer nodig hebt. Dit maakt het schoonmaken een stuk makkelijker en zorgt ervoor dat jouw huis er altijd netjes uitziet.

Ga ongedierte tegen.

Ongedierte in huis kan niet alleen schadelijk zijn voor je gezondheid, het kan er ook voor zorgen dat jouw huis er rommelig en onverzorgd uitziet. Daarom is het belangrijk om ongedierte tegen te gaan. Houd voedsel goed afgesloten en gooi afval regelmatig weg. Maak de keuken schoon na het koken en zorg ervoor dat er geen etensresten op het aanrecht of in de gootsteen blijven liggen.

Als je toch last hebt van ongedierte, probeer het dan op een natuurlijke manier te bestrijden. Bijvoorbeeld met muntblaadjes om mieren op afstand te houden, of door koperen munten te plaatsen op plaatsen waar slakken verschijnen. Meestal werkt dit niet en zul je een ongediertebestrijder moeten gaan inhuren. Regelmatige inspecties en behandelingen van professionele ongediertebestrijders zoals Beestjes Kwijt kunnen helpen om ongedierte op te sporen en te elimineren voordat ze een probleem worden.

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics