4 technologieën die het leven vandaag de dag veel comfortabeler maken.
Thuisleven.com > Gadgets, Geeky en Games > 4 technologieën die het leven vandaag de dag veel comfortabeler maken.

4 technologieën die het leven vandaag de dag veel comfortabeler maken.

Niets maakt ons leven gemakkelijker dan goede technieken. Zo hoeven we tegenwoordig natuurlijk niet meer met de hand kleding of bestek af te wassen, maar doen apparaten dat voor ons. Technologieën gaan de laatste tien jaar echter een flinke stap verder dan alleen maar huishoudelijke taken uit handen nemen. Ook in de wereld van de ICT vinden revoluties plaats die het alledaagse leven een stuk vriendelijker en gemakkelijker maken.

Een VPN voor je internetgebruik.

Wie veel en vaak op het internet zit, kan eigenlijk al niet zonder VPN. Een VPN is een netwerk (virtueel privaat netwerk) waarmee je verbinding kunt maken met een ander IP- adres in een ander land. Dat heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het ervoor zorgen dat je content kunt bekijken die geblokkeerd is in het land waar je je bevindt. Handig als je bijvoorbeeld in China of Rusland woont en westerse media en apps wilt gebruiken. In deze landen zijn dit soort media gecensureerd. Aan de andere kant kun je ook Nederlandse media bekijken op je vakantie. Denk aan NPO-programma’s op de camping in Italië.

Ten tweede kun je met een VPN ook je gegevens beschermen. Hackers kunnen via een niet zo veilige internetverbinding in je laptop of telefoon inbreken. Een VPN kan dat voorkomen. Het maakt het inbreken namelijk een stuk lastiger.

Ten derde is een VPN ook handig om verbinding te kunnen maken met een server op kantoor. Daarom maken bedrijven vaak gebruik van een VPN voor thuiswerkers.

Een app voor alles.

In China bestaat de app WeChat. Hier kun je eigenlijk alles mee: gamen, chatten, winkelen en noem het maar op. In Europa bestaat dat niet, maar Tesla-baas Elon Musk wil met Twitter wel zo’n app op de markt zetten. Intussen kunnen we eigenlijk al niet meer zonder apps. Apps voor het weer, apps voor je bank of apps om je parkeergeld te betalen. Ook gebruiken we natuurlijk apps om te communiceren en om de weg te vinden.

Apps zijn, anders dan een browser, bedoeld om een bepaalde handeling uit te voeren. Daarom is een app voor alles bijzonder, omdat het verschillende functies van, inmiddels onmisbare apps op onze smartphones, samenvoegt in één app.

Slimme apparaten.

Steeds meer apparaten zijn slim. Dat betekent dat ze zijn verbonden met het web. Denk aan de slimme thermostaat, een slimme stofzuiger of zelfs een slimme koelkast. Deze apparaten kun je vanaf een app besturen, instellen en met elkaar laten communiceren. Zo kun je bijvoorbeeld op het terras je thermostaat thuis regelen. Bespaart ook enorm veel energie. Slimme apparaten zijn ook gevoelig voor hackers. Daarom zullen binnenkort onveilige apparaten niet meer op de markt komen.

5G-internet.

Internet op onze telefoons was nog nooit zo snel als met 5G-internet. In 2025 hopen experts dat het internet nog sneller zal zijn dan nu. Met 5G kun je op je telefoon filmpjes kijken, supernsel downloaden en misschien zelfs complexe games spelen in de cloud. Met andere woorden: het opent ontzettend veel nieuwe deuren. Over 10 jaar verwachten kenners dat er ook 6G zal komen. Hoewel dat voor consumenten misschien overbodig lijkt, want hoe snel kan het internet nog worden, zal het voor bedrijven die werken met robots een enorme verbetering zijn. Ook zelfrijdende auto’s kunnen baat hebben bij nog sneller internet met 6G.

Lees ook:

Welke technologieën vindt jij belangrijk?

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

Voeg commentaar toe