In mijn huis, glittert en glanst het van de glitters. Glitterslijm moest er worden gemaakt, zowel met als zonder lijm. Glitters voor op de tekeningen en nu ook eindelijk zelf glitter tattoos maken.

Het materiaal voor glitter tattoos.

Mijn nieuwste aanwinst glitters, speciaal voor bijvoorbeeld op een festival, heb ik bij de Action vandaan. Op YouTube staan heel veel filmpjes over zelf  glitter tattoos maken en mijn dochter wilde voor haar aankomende verjaardagsfeestje iedereen kunnen versieren met glitter tattoos. Dus was ik op zoek gegaan naar wimperlijm, dat zou het beste resultaat geven. Dat dan in combinatie met alle losse poeder glitter die ik al in huis had.

Maar toen kwam de weekmailing van de Action binnen waarin van festival colours festival versier glitters stonden. Deze zou je zo op de huid en op je haren kunnen doen om jezelf te versieren. Per verpakking zitten er twee potjes met glitter verpakt en een kwastje. Alle verpakkingen hebben een kleur en een zilverkleurige glitter. De glitter heeft niet alleen ronde glitters maar per kleur verschilt het wat voor ander glitter plaatje erin zit.
Een verpakking kost €1,84. Ik kon drie varianten vinden, blauwe, roze en paarse glitter. Met dus elk ook een zilveren. Dus geen dure wimperlijm meer nodig!

Meteen testen en proberen.

Nadat we thuis kwamen uit school en er wat gegeten en gedronken was, zijn we aan de slag gegaan.
De glittersaus zoals we het hebben genoemd was best dik en goed gevuld met de glitters. Aangezien we geen echte sjabloontjes hebben die we op de huid kunnen plakken hebben we uit de losse pols wat getekend. Een hartje natuurlijk, die moest met blauw en een zonnetje met zilver. De huid moet schoon zijn en droog. Dan kan je gaan “schilderen”.

Als we de glitters willen plakken met het kwastje komen we erachter dat het niet echt satureert. Er komen wel mooie dikke glitters op de huid, maar er blijft ook veel open, dat vullen we aan met andere glitter. Veel fijnere glitter die we al in huis hadden. Ook van de Action overigens, die hebben we gebruikt voor het glitterslijm. Deze maakt mooi de open stukjes vol en we kunnen het overtollige ervan af schudden.

De glittersaus lijkt een beetje op gel, dus voor in je haar zal het ook wel heel mooi staan al zal je niet het effect krijgen zoals op het plaatje. Maar met een boel losse glitter om erover te strooien vindt ik het resultaat op de arm wel mooi. Het droogt niet heel snel, dus even goed stil zitten en nergens tegenaan stoten is wel gewenst. Met de losse glitter erbij is het wel veel sneller droog.

Eventueel kan je het nog fixeren met wat haarspray. Maar voor een probeersel als van vandaag denk ik dat we dat niet doen en we het vanavond voor het slapen gaan afwassen. Al ben ik wel benieuwd of het af zou geven. Als ik er nu overheen wrijf dan blijft alles wel goed zitten. Mijn dochter zegt dat het aanvoelt alsof je een korstje op je huid hebt, maar dan zonder pijn. Het trekt niet en ze voelt er verder niets van.

Ons oordeel over de glitters.

Leuk spul! Voor een leuke prijs en handig ook. Maar wel in combinatie met losse glitters gebruiken dus. Dat geeft echt het beste resultaat. Een carousel van Deco Time kost €0.99. Wij gaanglitter en glammen dit verjaardagsfeestje, laat maar komen die kinderen!

Lees ook:

Zijn jullie ook nog helemaal in de glitter wolken?

Geverifieerd door ExactMetrics