Bij elke verjaardag zijn de televisieprogramma’s toch wel hét gespreksonderwerp om de boel op gang te brengen, zo blijkt. Zo ook afgelopen weekend. Tom is een paar weken geleden 40 geworden en Iris wordt komende week 8 jaar. Aangezien ze zo kort op elkaar jarig zijn, besloten we deze twee verjaardagen samen te vieren met familie en vrienden met een BBQ in de tuin. De eerste visite was nog niet goed en wel binnen of we kregen al een folder in de handen geduwd en het onderwerp ging 3 minuten later over Utopia ?!?

Televisieprogramma’s

Die vraagtekens en het uitroepteken zie je goed staan, ik heb namelijk geen idee hoe je het uitspreekt, schrijft en wat het inhoud. En zo passeren er meerdere televisieprogramma’s de revue. Blijkbaar vinden sommigen het heel interessant maar elke keer als ik voor de t.v. zit en wat zap verdwijnt mijn zonnige humeur in enkele minuten naar een grote donderwolk. Wat een hersenloze programma’s zijn er tegenwoordig op de televisie zeg! Maar dat is niet het enige, het lijkt ook wel of alles om alcohol, geweld en nog meer van die dingen gaat…

Maar elke maand krijg ik wel de maandfactuur binnen van mijn provider. Die is niet zo zuinig ook, ruim 78 euro per maand voor televisie, internet en bellen.

Netflix

Ik bedenk mij dat dat veel handiger kan en ben eens in de afgelopen maand gaan kijken waar ik op kan bezuinigen. Dat blijkt nogal wat te zijn. Zo mag de televisie eruit, niet het apparaat zelf maar wel de zenders en de kosten ervan. Met Netflix komen we namelijk een heel eind, bovendien begint de zomer er weer aan te komen en lig ik graag ’s avonds in de tuin naast de vuurkorf (wat nu nog mag met CO2 uitstoot). De tweede wat er dan gelijk ook uit mag zijn de extra film zenders, die we blijkbaar hadden. Als laatste besparing mag de vaste telefoon ook het huis uit.

Sim-only

Geen tv, geen vaste telefoon. Wel internet en mobiel.Ik ga online op zoek naar alleen internet en zie dat meerdere providers dit aanbieden. Omdat ik niet weet wat mijn vriend allemaal nodig heeft voor zijn werk en welke spellen hij draait, besluit ik om dit toch eerst even met hem te overleggen aangezien er verschil is in abonnementen en de inhoud hiervan. Omdat ik nu helemaal in de mb’s, de belminuten en meer zit besluit ik meteen even online te kijken naar mijn gsm abonnement. Deze is namelijk afgelopen maand beëindigd, echter het toestel werkt nog goed dus een Sim-Only pakket zou ideaal zijn.

Lees ook:

Zijn er nog (bespaar)tips vanuit de “zaal”?

Geverifieerd door ExactMetrics