Een wandeltocht, ongeacht de lengte, wil je natuurlijk ook uit kunnen lopen zonder blaren, koude voeten of andere ongemakken. Niet alleen de juiste schoenen zijn daarvoor een belangrijk onderdeel maar ook sokken. Maar welke sokken neem je dan? Die van Falke uiteraard. Lees maar snel waarom…

Materialen van wandelsokken

Heb je al eens wandelsokken vergeleken met normale / sportsokken? Dan zal het je vast en zeker opgevallen zijn dat wandelsokken anatomisch gevormd zijn. Dat houdt in dat ze in de vorm van je voeten zijn gemaakt. Hierdoor heb je geen loze ruimtes en past de sok precies om je voet. Als je de juiste maat hebt en als je de linker (L) en de rechter (R) om de juiste voet heen doet.
Bovendien hebben wandelsokken vaak een laag percentage aan wol in de sok verwerkt, hierdoor geleid de warmte en vocht naar buiten. Deze kan door het leer van de schoen naar buiten worden afgevoerd.
Bij sportsokken zie je vaak dat ze gemaakt zijn van synthetisch materiaal en deze gaat juist wat plakken wanneer je voeten gaan zweten. Iejk!

Toch zijn er voor wandelsokken verschillende materialen.
Zo heb je sokken van katoen en ook van wol. Welke van deze 2 beter is, is een gevoelskwestie. De meningen zijn hier namelijk over verdeeld. Ik ben zelf liefhebber van Merino wol. Niet alleen heb ik bij Merino wol geen last van huidirritatie in vergelijking met ander wol, maar ook houdt het de temperatuur vast. Dat houdt in dat in de zomer ik geen hete voeten heb en in de winter geen koude voeten. Ideaal dus. Zodoende kom ik dan ook al snel bij TK Cool lijn van Falke uit op de website van HemdvoorHem.

Falke wandelsokken

Met de Falke wandelsokken loop ik nu al geruime tijd rond. Mijn tevredenheid is zeer groot over dit merk. Je ervaart, zodra je Falke sokken draagt, echt de specialisatie van het bedrijf. Ik zou mij zomaar kunnen indenken dat het prijskaartje je wel iets laat schrikken. Toch raad ik iedereen aan, zeker als je lange wandeltochten maakt, de hele dag loopt (winkeliers bijvoorbeeld) of vaak last hebt van koude voeten, om eens te investeren in een Falke paar dat je goed past. Je zult al snel merken dat je daarna niet anders meer wilt…

Ik in elk geval niet!

Lees ook:

Ben jij al Falke fan?

Geverifieerd door ExactMetrics