Al een tijdje geleden had ik onze dochter beloofd om samen met haar een brievenbus te maken. En nu was het moment daar. We gingen aan de slag. Lees snel verder om te ontdekken hoe wij de brievenbus hebben gemaakt en hoe jij er ook een kunt maken.

Benodigdheden:

  • Een schoenendoos.
  • Keukenrol.
  • Gekleurd papier.
  • Lijm en kwastje.
  • Eventueel een stift/stickers.

Aan de slag: De grote rode (oranje) brievenbus.

Onze dochter wilde graag een rode brievenbus (en een oranje werd door haar broertje gemaakt). Vooraf is het handig om even twee gaten voor te knippen uit de schoenendoos en evt. het voorste gekleurde vel, maar daarna kunnen de kinderen eigenlijk grotendeels zelf aan de slag met de schoenendoos helemaal inlijmen en vervolgens beplakken met de kleur papier vellen naar keuze. Zorg dat je de deksel of klep nog wel open kunt doen, zodat je later makkelijker de post er ook weer uit kunt halen.

Twee keukenrollen mogen ook ingesmeerd worden met lijm en ingerold in een andere kleur voor de palen van de brievenbus en wanneer deze droog zijn kan je ze door midden knippen en kleine knipjes geven aan 1 zijde zodat je ze op de onderkant van de brievenbus kunt plakken. Wij hebben ze uiteindelijk weg gelaten, omdat ze dan stabieler stonden voor de kinderen.

En eigenlijk is je brievenbus klaar voor gebruik zodra hij droog is en eventueel nog te versieren met stickers of te beschrijven met stift naar eigen creatie.

Postbode spel.

Wanneer de brievenbus helemaal naar wens is kan er heerlijk mee gespeeld worden. Zelf kaartjes maken en erin stoppen. Of er een spel van maken dat ook nog eens educatief is. Wij hadden woordkaartjes met een afbeelding erop. Onze dochter had iets soortgelijks bij logopedie als lerend spel. Als je een woord goed uitspreekt of weet van een kaartje, dan mag je hem in de brievenbus stoppen. Voor haar een leuk spelletje dat ze heeft onthouden en voor ons zoontje een goede oefening om spelenderwijs zijn woordenschat uit te breiden door de kaartjes te benoemen als hij ze erin stopt.

Lees ook:

Spelen jullie wel eens spelletjes met zelfgemaakte DIY knutselwerkjes?

Geverifieerd door ExactMetrics