Dikkie Dik, een naam die bij velen een glimlach tevoorschijn tovert. De langgekoesterde droom van schrijver/producent Burny Bos en ontelbare peuters en kleuters wordt deze zomer werkelijkheid met de bioscooprelease van “Dikkie Dik en de verdwenen knuffel”. De releasedatum van de allereerste bioscoopfilm van Nederlands meest geliefde kater is nu officieel bekend: vanaf 19 juni zal de film te bewonderen zijn in de bioscoop. Ondanks dat Dikkie Dik al 45 jaar geleden zijn intrede deed in de Nederlandse huiskamers via Sesamstraat – en nog steeds onverminderd geliefd is bij zowel kinderen als (groot)ouders – blijft hij er vertrouwd uitzien in de bioscoopfilm. Dit is duidelijk te zien op de eerste stills en de teasertrailer die zijn vrijgegeven door filmdistributeur In The Air en de producenten BosBros en Phanta Animation.

Jet Boeke, schrijver en illustrator van de Dikkie Dik-boeken, is opgetogen over hoe haar creatie deze zomer straalt op het grote scherm: “De wereld van Dikkie Dik is herkenbaar en speels. Ik ben trots op het creatieve team, waarmee het fantastisch samenwerken is aan deze eerste bioscoopfilm van Dikkie Dik. Het wordt een groots avontuur met een gewone oranje kater.”

Hoewel Burny Bos het eindresultaat van de film zelf niet meer zal meemaken – hij overleed in december 2023 – zal zijn stem als verteller nog wel te horen zijn in de film, net zoals in de teaser.

“Dikkie Dik en de verdwenen knuffel” is het resultaat van de regie van Joost van den Bosch en Erik Verkerk, gebaseerd op de geliefde boeken van Jet Boeke, gepubliceerd door Uitgeverij Gottmer.

Dikkie Dik en de verdwenen knuffel is vanaf woensdag 19 juni te zien in bioscopen door het hele land.

Over bioscoopfilm “Dikkie Dik en de verdwenen knuffel”

Dikkie Dik wordt plotseling geconfronteerd met een angstaanjagende ontdekking: zijn geliefde knuffel Beer is spoorloos verdwenen. Gelukkig schiet Dikkie Dik’s vriendinnetje Poes Muis te hulp, want zonder Beer kan hij niet in slaap vallen. Samen bundelen ze hun krachten en beginnen ze aan een vrolijke zoektocht vol avontuur. Een alledaags bed verandert in een opwindende trampoline, terwijl buiten op de waslijn balanceren als een echte circusact blijkt te zijn. Samen verkennen ze nieuwe plekken zoals het weiland en het strand, waar ze onderweg andere dieren ontmoeten die hen verrassen met hun vriendschap.

Na een dag vol plezier en avontuur komt gelukkig alles weer op zijn pootjes terecht. Niet alleen hebben ze Beer teruggevonden, maar ze hebben ook nieuwe vrienden gemaakt die hun hart hebben veroverd.

“Dikkie Dik en de verdwenen knuffel” is een interactieve film die uitnodigt tot meezingen, meeroepen en meedansen. De film is geïnspireerd op de geliefde boeken van Jet Boeke, met liedjes gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom. Schrijver en verteller Burny Bos neemt (groot)ouders en kinderen mee op een spannende reis door Dikkie Dik’s avontuurlijke zoektocht naar zijn verdwenen knuffel Beer.

Dikkie Dik en Poes Muis zoals ze eruit zien in de allereerste bioscoopfilm van Dikkie Dik. © In The Air.
Dikkie Dik en Poes Muis zoals ze eruit zien in de allereerste bioscoopfilm van Dikkie Dik. © In The Air
Dikkie Dik en Poes Muis. Komt alles toch weer op zijn pootjes terecht? © In The Air.
Dikkie Dik en Poes Muis. Komt alles toch weer op zijn pootjes terecht? © In The Air

Win

Thuisleven mag 1 x 4 vrijkaarten voor de Dikkie Film verloten onder de de deelnemers. Deelnemen aan de winactie is heel eenvoudig. Laat onder dit artikel en onder 2 willekeurige andere artikelen op Thuisleven.com een reactie achter.

De winactie liep tot en met 16-6-2024. .

Lees ook:

Welk Dikkie Dik boek ligt bij jullie thuis?

Geverifieerd door ExactMetrics