Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Dikkie Dik het grote avonturenboek

Dikkie Dik het grote avonturenboek

Wie kent Dikkie Dik nou niet? Als kind zijnde was ik gek op de verhalen van Dikkie Dik, met name vanwege alle flapjes in de boeken. Deze keer geen flapjes maar wel extra veel verhalen in Dikkie Dik het grote avonturenboek.

Dikkie Dik verhalen

Dikkie Dik staat bekend om zijn korte verhalen met daarbij een paar plaatjes. In deze bundel beleeft Dikkie Dik maar liefst 8 verschillende avonturen die allemaal iets langer zijn en is dan ook een rijkelijke aanvulling in de boekenkast.

De avonturen die in het boek staan:

  • Jarig!
  • Waar is Dikkie Dik?
  • Pleisters plakken
  • De ballon
  • Naar het strand
  • Poezencircus
  • Boems pats!
  • Welterusten, Dikkie dik

Extra speciaal is het hologram, op de voorzijde van het boek, waarbij Dikkie Dik springt en de regenboog en bloemen van kleur veranderen.

Conclusie

Elk verhaal is inderdaad een stuk langer dan we gewend zijn. Toch heeft het een heerlijk leestempo en is een verhaal in ongeveer een half uur gelezen (inclusief plaatjes aanwijzen). Hiermee zijn de verhalen uiterst geschikt om te lezen voor het naar bed gaan.

Let bij aanschaf wel even op de titels in de eventuele boeken die je al in huis hebt. Het kan namelijk zijn dat de verhalen al in een ander boek voorkomen. Zo staan er in ‘De mooiste verhalen van Dikkie Dik’ maar liefst 4 dezelfde verhalen.

Lees ook de recensie van de activiteitenkaarten van Dikkie Dik.

Informatie

Auteur: Jet Boeke
ISBN: 9789025771904
Leeftijd: 3-12 jaar
Uitgeverij: Gottmer

Lees jij graag Dikkie Dik boeken (voor)?

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics