Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Speelgoed > Dikkie Dik activiteitenkaarten

Dikkie Dik activiteitenkaarten

In 1978 maakte Dikkie Dik zijn entree in het populaire kindertelevisieprogramma Sesamstraat. Dikkie Dik was zo geliefd dat al snel de verhalen in de boekhandel te vinden waren. De boeken, voorzien van korte, bondige teksten, zijn getekend door Jet Boeke en geschreven door Arthur van Norden. Nu een aantal jaren verder is Dikkie Dik nog steeds niet weg te denken uit de opvoeding van je kind. Want wie houdt er nou niet van deze leuke en lieve, rode kater?

Op de markt

In de loop der tijd zijn al vele artikelen omtrent Dikkie Dik op de markt gebracht. Denk hierbij niet alleen aan boeken, maar ook aan puzzels, (kwartet)spellen, kaarten, speelgoed, knuffels en er is zelfs een ware theater voorstelling geweest omtrent Dikkie Dik. En heb je dit vrolijk liedje al eens gehoord:

Activiteitenkaarten van Dikkie Dik

En nu heb ik het allernieuwste van Dikkie Dik in handen. De activiteitenkaarten. Ideaal voor onderweg, thuis en/of op vakantie. Het doosje bevat maat liefst 25 kaarten die op de voor- en achterkant bedrukt zijn met activiteiten. De kaarten hebben vrolijke kleuren en lijken ook op kleur te zijn gecategoriseerd qua moeilijkheid. Zo draaien de blauwe kaarten om cijfers en letters.

De leeftijdsgrens van 3 jaar, lijkt mij zeker geschikt. Ofschoon sommige opdrachtjes nog wat aan de lastige kant kunnen zijn voor een driejarige, zijn die juist leuk om samen te doen. Ben je klaar met de opdracht, dan veeg je met het wissertje, die op de achterkant van de stift zit, het kaartje weer schoon.

Niet al het inkt zal er steeds even makkelijk vanaf gaan. Daarom kun je de kaarten het best zo nu en dan even goed schoon maken met een doekje met wat schoonmaakmiddel erop. Zo blijven de kaarten als nieuw.

Tip: kinderen vinden dingen die nieuw zijn vaak het leukste. Wissel daarom speelgoed met regelmaat af, of zorg dat op diverse plekken ander speelgoed is. Zo kun je deze activiteitenkaarten bijvoorbeeld in de auto leggen of in het reiskoffertje stoppen.

Info en waar te koop

Illustraties: Jet Boeke.
Ontwerp: Studio TokTok.
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep B.V.
ISBN: 9789025769451
Leeftijd: Vanaf 3 jaar.
De Dikkie Dik activiteitenkaarten zijn o.a. te koop bij Gottmer

Op Thuisleven besteden we vaker aandacht aan recensies van Gottmer boeken

* Voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics