Nu de lente langzaam van zich laat zien krijg ik alweer helemaal zin in de lente en zomer. Daar hoort natuurlijk ook een andere garderobe kast bij dan de winter. En dus ook andere schoenen! In dit artikel laat ik je de 5 schoenentrends van 2023 zien, zodat ook jij er modieus bij loopt.

1: Pumps

Pumps zijn mijn favoriete schoenen en ik ben dan ook blij dat ze bij de schoenentrends van 2023 zitten. Of je nu gaat voor een pump met een enkelbandje of ben je toch meer fan van de klassieke pump met spitse neus?

2: Bandjessandalen

Kiesje voor sandalen met een hakje of loop je toch liever “plat”? Met het merk Morobé kun je alle kanten op als het aankomt op (bandjes)sandalen.

3: Sleehakken

Voor eenieder die graag wat groter wilt zijn, maar geen hakken wilt dragen zijn sleehakken een elegante oplossing. Deze schoenen hebben namelijk een verhoogde zool aan de gehele onderkant van de schoen die soms de nodige extra centimeters kunnen geven. Wellicht heb je de extremere varianten al eens gezien op de catwalk, waar grote modehuizen hun modellen mee lieten lopen.

4: Satijn

Bij satijn denk ik niet gelijk aan schoenen maar aan beddengoed. Toch zijn schoenen in satijn een van de 5 schoenentrends van 2023. En als ik dan een voorbeeldje op internet zie van deze elegante schoen snap ik wel waarom dit een trend kan zijn. Lockdowns liggen weer achter ons, feestjes zijn in aantocht en laat deze prachtige schoen daar nou heel mooi bij passen. En laten we eerlijk satijn geeft elke outfit wel een chique uitstraling, bovendien is het met elk soort stof te combineren.

5: Metallic

Een algemene modetrend voor de aankomende lente en zomer is toch wel glanzend metallic. Die uitstraling trekt door naar de schoenencollecties voor mannen, vrouwen en kinderen. In de komende periode zul je dan ook schoenen vinden die volledig metallic zijn, maar ook schoenen met kleine details van metallic. Ideaal voor de personen die het liever iets subtieler houden.

Deze, en nog veel meer prachtige schoenen zijn exclusief bij LUTZ te vinden.

Lees ook:

Welke schoenentrend vind je mooi en welke zou je absoluut niet overwegen?

Foto: LUTZ

Geverifieerd door ExactMetrics