Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Kerst & Oud en Nieuw > Beleef een warme Kerst in Kopenhagen: Julehygge

Beleef een warme Kerst in Kopenhagen: Julehygge

Bezoek de kerstmarkten van Hans Christian Andersen, het pittoreske Nyhavn, Kronborg en Tivoli. Allemaal tijdens Julehygge.

Julehygge

Winter time in Copenhagen. When the temperatures are low, the canals are freezing.

Voor Denen is Julehygge het hoogtepunt van het jaar. Het is een belangrijk begrip bij onze Scandinavische buren en wil zoveel zeggen als knusse gezelligheid rond Kerstmis. Hand in hand dansen en zingen rond de kerstboom met échte kaarsen. Ook zelfgemaakte kerstdecoraties en een spannend dessert en rood-witte harten hoort erbij. Het heeft allemaal te maken met Julehygge en de typisch Deense kersttradities.

Sfeervolle kerstmarkten

Kopenhagen is een heerlijke stad voor liefhebbers van sfeervolle kerstmarkten. Zo is er een sprookjeskerstmarkt van Hans Christian Andersen. Ook een kerstmarkt bij het pittoreske Nyhavn kun je bezoeken. Hier kun je tevens genieten van een heerlijke Gløgg, een soort glühwein of Deense poffertjes (aebleskiver). Ook in de ballrooms van kasteel Kronborg kun je je kersthart ophalen.

Het sfeervolle familiepark in het centrum van Kopenhagen is natuurlijk Tivoli.  Tivoli opent al vanaf 15 november haar poorten voor de grootste kerstmarkt van de stad. Dit jaar met een Russisch tintje in de vorm van een kleurrijke versie van de Basiliuskathedraal in Moskou. Met een 21 meter hoge toren en gestreepte uivormige koepels. Eind december wordt het seizoen traditiegetrouw afgesloten met dagelijks grote vuurwerkshows.

Driedaagse vliegreis naar Kopenhagen

Jul i Tivoli 2017. Boder ved Skovkarussellen.

Zin om een van de mooiste steden van Scandinavië te bezoeken? Boek nu eenvoudig een driedaagse vliegreis naar Kopenhagen vanaf € 278 per persoon op www.stedentrips.nl. Dit is inclusief retourvlucht Amsterdam. Twee overnachtingen in First Hotel Mayfair**** en ontbijt. Dit sfeervolle boutiquehotel ligt in het hart van de stad en is onlangs volledig gerenoveerd. Reisperiode november en december 2018.

Stedentrips

Stedentrips.nl is de onlinevakantiespecialist voor steden. In de charmehotels van Stedentrips.nl proef je de lokale sfeer van de stad. Vaak zijn de eigenaren nog zelf actief waardoor persoonlijke service en kwaliteit gewaarborgd blijven. Stedentrips.nl informeert, adviseert en heeft een aanbod van meer dan 70 steden en 1000 hotels. De hotels zijn in alle prijsklassen, van 2 tot 5 sterren. Tevens geeft ze informatie over vervoer. Men kan er profiteren van de meest recente aanbiedingen en er zijn volop tips en trips.

Lees ook:

Ben jij bekend met de Julehygge traditie?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics