Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Altijd een rugzak bij de hand met de Compacte rugzak van Kikkerland - Thuisleven.com

Het beleid met plastic tasjes is intussen goed ingeburgerd bij iedereen. Helaas spelen velen winkeliers hierop in door papieren tasjes mee te geven. Voor een papieren tasje is het omhakken van een boom noodzakelijk, ook moet er een fabriek ingezet worden waar allerlei chemicaliën gebruikt worden om vervolgens een papieren tasje te maken. Een tasje dat na een paar keer gebruik, vaak zelfs al eerder, kapot gaat. Dan heb ik het nog niet gehad over het feit dat zo’n papieren tasje in een regenbui terecht komt. Ik ben dan ook een grote voorstander van tassen die langdurig mee gaan en zo echt een verbetering zijn voor het milieu. En het liefst een compacte rugzak zodat ik mijn handen vrij heb.

Duurzame tassen

Maar wat zijn nou duurzame tassen en welke zijn handig? In huis heb ik meerdere big shoppers staan. Reuze handig en makkelijk in gebruik. Zeker als ik ga winkelen of een boodschap uit de winkel mee neem. Een opvouwbaar kratje staat in de kofferbak van onze grotere gezinswagen die gebruikt wordt als ik de grote boodschappen doe. Zo kunnen de flessen, pakken en andere zware artikelen netjes rechtop staan zonder dat het omvalt en vervolgens door de auto rolt. Beiden ideaal als je eens met de auto weg gaat. Maar ontzettend onhandig als ik met de fiets ben. Een zware tas aan het stuur is namelijk niet iets wat erg veilig is. Zodoende ging ik op zoek naar een tas die veilig is op de fiets en langdurig mee gaat.

Compacte rugzak van Kikkerland

In die zoektocht kwam ik de Kikkerland rugzak tegen bij Ditverzinjeniet.nl voor het bedrag van €17,95. Deze rugzak viel mij op door het feit dat deze opgevouwen kan worden en zo in een klein formaat mee genomen kan worden. Ideaal dus voor in je tas, jaszak, broekzak of zelfs als hanger aan de sleutelbos (van je fiets bijvoorbeeld). Zo heb je ten alle tijden een tas bij de hand. Of liever gezegd op je rug.
De rugzak is, zodra je hem uitgepakt hebt, groot van formaat. Zo deed ik er met gemak 3 broccoli’s, 2 paprika’s en een zak aardappelen in. Ook zou er nog met gemak een toetje bijgepast hebben en zelfs een lekker stuk vlees. Ja zelfs een hele kip zou erbij gepast hebben. Kortom hij is niet alleen erg compact (82 gram opgevouwen) maar ook nog eens behoorlijk groot (tot 18 liter te vullen) als je hem in gebruik neemt.

Eenmaal de tas gevuld heb je 2 mooie schouderbanden zodat de rugzak op de rug te dragen is. Zo heb je bijvoorbeeld je handen vrij om veilig te kunnen fietsen. De rugzak is af te sluiten met een rits, dat is weer ideaal zodat je onderweg niks verlies. En mocht je wat wantrouwig zijn dan zet je aan het ritsgedeelte een klein slotje erop om zo ongevraagde handen in je tas te voorkomen.

Hoe bevalt de compacte rugzak?

Al met al heb ik de rugzak nu al een paar weken in gebruik en kan zeggen dat ik nog geen enkele gebruikssporen heb aangetroffen. Echt duurzaam dus. Doordat de rugzak zo compact opgevouwen kan worden sleep ik hem ook eigenlijk overal mee naar toe. Zelfs bij de grote boodschappen gebruik ik hem veel. Alle kleine dingetjes stop ik dan in de rugzak die ik vervolgens met de ritssluiting af sluit. Zo voorkom ik zelfs dat ik kleine dingetjes verlies.
Overigens was de rugzak in de afgelopen decembermaand helemaal handig. Alle cadeautjes die ik kocht (zelfs een middelmaat doos van Lego®) kon ik in deze tas stoppen zonder dat mijn partner, kinderen of andere familieleden door hadden wat ik gekocht had. Briljant!

Mocht hij vies worden dan was je de rugzak op een handwasje en is hij weer lekker schoon en kan hij er weer een behoorlijke tijd tegen aan. Ik ben fan, jij ook?

Lees ook:

Heb jij al een compacte rugzak in bezit?

* Voor dit artikel hebben we een review-exemplaren ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics