Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

5 voordelen van glampings - Thuisleven.com

Heb jij al eens gehoord van glamping? Dit is op luxe wijze kamperen, met alle gemakken die je thuis ook hebt. Het is een concept dat zo’n tien jaar geleden is ontstaan, maar de laatste jaren enorm in populariteit is gestegen. Glampings bieden je namelijk vele voordelen ten opzichte van normale campings. Wil je weten welke? Lees dan snel verder!

1. Je slaapt in een normaal bed

Ben jij dol op kamperen maar krijg je al rugpijn bij het idee op een matje of luchtbed te moeten slapen? Heel begrijpelijk, en je bent niet de enige! Maar hoe los je dat op? Nou, door een glamping via Villatent.nl te boeken bijvoorbeeld! Daar hebben ze namelijk heel veel luxe accommodaties waarin je op een echt bed slaapt, terwijl je wel middenin de natuur verblijft. In vrijwel alle gevallen betreft het namelijk een extra hoge tent waarin in het midden een bed is geplaatst. Dat is dus de charme van kamperen, maar dan op een echt matras.

2. Je hebt je eigen badkamer en wc

Nog een groot voordeel aan glamping is dat je meestal je eigen badkamer en wc hebt. De meeste mensen vinden het vreselijk om (zeker ’s nachts) met een wc rol onder hun arm naar het toiletgebouw te moeten. Ook het douchen in zo’n gebouw is niet altijd prettig, vanwege je privacy, maar ook de hygiëne. Daarom is glamping zo fijn, want dan hoef je met helemaal niemand je douche en wc te delen. Wat wil je nog meer?

3. Ook als het regent prettig kamperen

Iedereen die weleens heeft gekampeerd weet hoe een drama het is als het regent. Je moet dan constant in de tent zitten, en dit is natuurlijk super oncomfortabel. Maar, als je een camping via Villatent.nl geboekt hebt niet! Dan verblijf je namelijk in een tent die een stuk ruimer is dan de standaard kampeertentjes, en je kunt er gewoon in staan! Geen probleem dus als het een dagje regent, want je hebt nog steeds alle comfort en kunt dus gemakkelijk ontspannen.

4. Kook je eten in je eigen tent

Wil je graag zelf koken, maar vind je een stacaravan echt een drama? Ook dan is het slim om voor een glamping te kiezen. Sommige van deze glampings hebben namelijk zelfs luxe tenten waarin een klein keukentje zit! Neem dus gerust je eigen boodschapjes mee en stop deze in de koelkast, en bereid elke dag je eigen maaltijd voor. Het mag dan wat kosten, maar dit geld spaar je uit doordat je niet elke dag uit eten hoeft, en daar is ook iets van te zeggen, nietwaar?

5. Allemaal samen in één tent slapen

Wil jij graag met het hele gezin in één tent slapen? Ook dan bieden glampings uitkomst. Waar normale kampeertentjes veel te klein zijn, of uit verschillende compartimenten bestaan (= niet echt gezellig!), kun je in een zogeheten Villatent met meerdere mensen slapen. Boek dus direct een tripje samen het met hele gezin, of misschien wel met al je vriendinnen! Je zult er gegarandeerd van genieten, want glamping is een luxe alternatief voor kamperen in de natuur.

Lees ook:

Houd jij van kamperen?

Bron afbeelding: Villatent

Geverifieerd door ExactMetrics