Thuisleven.com
Een gezellige logeerpartij
Thuisleven.com > Er op uit > Vakantie > kamperen > Een gezellige logeerpartij (low-budget) of outdoor kamperen?

Een gezellige logeerpartij (low-budget) of outdoor kamperen?

Slapen in je eigen bed die staat in een veilige, vertrouwde omgeving is natuurlijk het fijnste wat er maar bestaat. Maar soms wil je gewoon eens iets anders, je zou dan kunnen denken aan een hotel, vakantiehuisje of kamperen.  Wat echter nog veel leuker (en goedkoper) is is een logeerpartij bij vrienden of familie. Alle belangrijke faciliteiten die je thuis hebt, hebben zij ook. Denk maar eens aan een toilet, bad/douche, kookbenodigdheden enzovoorts. Het enige waar het aan kan ontbreken is slaapbenodigdheden. Maar hey, daar is tegenwoordig een makkelijke oplossing voor! Nou ja makkelijk… Op luchtbed.nl vind je zoveel verschillende luchtbedden dat je van elk gemak kan worden voorzien. Je moet je alleen afvragen waarvoor je het luchtbed wilt gaan gebruiken.

Welk luchtbed is geschikt?

Mocht je echt alleen aan logeerpartijtjes doen en een hekel hebben aan kamperen dan ben je waarschijnlijk het beste af met een luxe in-home luchtbed. Het slaapcomfort is hierbij de belangrijkste factor, bovendien zijn ze zelfs in boxspring varianten verkrijgbaar (dubbele bodem en hogere instap).

Ga je graag kamperen dan kun je je focus beter leggen op een allround luchtbed die je zowel in huis als outdoor kunt gebruiken. Hiervoor is het handig dat het luchtbed niet te veel ruimte inneemt en afhankelijk van het soort vakantie, draagbaar is. In de webshop zijner vele mogelijkheden en onderaan de pagina “luchtbedden” staat een kort overzicht van het soort luchtbedden en de functionaliteit hiervan.

Luchtbed vullen met lucht

Om een luchtbed op te blazen kun je kiezen voor een elektrische pomp, het voordeel hiervan is het gebruiksgemak. Je steekt de stekker in het stopcontact, het uiteinde in het luchtbed en switcht de schakelaar om naar aan. Je zult zien dat het luchtbed zich vult met lucht zonder dat je er buiten adem van raakt.
Indien je een goede conditie hebt en wel van een uitdaging houdt kun je er voor kiezen om het luchtbed op te blazen met je mond. Het vergt misschien wat tijd en energie maar je bespaart hiermee het milieu en geld.
Een andere optie is het oppompen met een hand of voetpomp. Dit is vooral handig als je in een omgeving bent zonder elektriciteit en je niet met de mond het luchtbed op wilt of kunt pompen.

Lekker slapen

Zodra het luchtbed opgepompt is is het nog zaak voor de finishing touch. Slapen op een kaal luchtbed is namelijk niet echt bevorderlijk voor een goede nachtrust. Persoonlijk vind ik een slaapzak heel erg prettig. Niet alleen voor het gebruiksgemak maar ook voor het slaapcomfort. Een slaapzak heeft tegenwoordig meestal wel een gedeelte waar je hoofd in kan liggen en zit daardoor om je hele lichaam. Zo blijft het luchtbed schoon en ben je verzekerd van een warme nacht. Ik zeg: Slaap lekker!

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

  • Ik ben benieuwd of dit wat voor ons zou zijn. Ik heb een zorgbedrijf thuis vanwege een lichamelijke handicap, maar als ok die luxe modellen daar zie, zou het misschien met wat aanpassingen voor een nachtje elke keer wel mogelijk zijn. Leuk idee!

  • Ik heb voor de kleinkinderen ook een paar van die hoge, zelf oppompende, luchtbedden gekocht.
    Lekker bij ons, oma en opa, legeren in de serre, als het zomer is. Gezellig.

  • Ik vind een luchtbed meestal erg koud aanvoelen en doe er dan een stapel dekens overheen voor de warmte. Toch maar eens een slaapzak overwegen.

  • Wauw, wat een coole matras.
    Mijn man zijn petekindje wil eens komen logeren en we hebben geen logeerbed. Dan is dit misschien een oplossing.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics