Thuisleven.com
1 basisgerecht 3 bijgerechten 0 restjes
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > 1 basisgerecht 3 bijgerechten 0 restjes

1 basisgerecht 3 bijgerechten 0 restjes

Met regelmaat zijn er hier restjes in de keuken te vinden en dat zal bij jou niet anders zijn. Maar heb jij er al eens over nagedacht om bewust restjes te maken zodat je daar nog wat bonusgerechten van kunt maken? In het boek 1 basisgerecht 3 bijgerechten 0 restjes leer je er alles over. Maar vooral doe je veel inspiratie op naar aanleiding van de diverse recepten.

1 basisgerecht 3 bijgerechten 0 restjes

Het concept is simpel: bereid 1 heerlijke gerecht en met wat over is kies je uit 3 bonusrecepten zodat je 0 restjes overhoudt. Dankzij de 19 heerlijke basisgerechten en de 62 originele receptideeën voor bonusgerechten van de leftovers zit jou buik dus altijd vol op een goede manier. Krijg je het bonusgerecht namelijk niet gelijk op dan kun je deze bewaren als tussendoortje of late-night snack. Jammie!

Meer dan 80 recepten

Conclusie

Op de eerste pagina van een gerecht staat een grote foto met het hoofdgerecht. Op de pagina daarnaast zie je een overzichtje van gerechten die je met de restjes kunt maken. Vervolgens krijg je het boodschappenlijstje te zien en lees je hoe je alles moet maken. Het oogt zeker de eerste keer als je het boek open slaat iets omslachtig maar het went snel is mijn ervaring.

Ik vind het zeer prettig dat per gerecht goed omschreven is wat de restjes kunnen zijn en daarbij ook de bijbehorende ingrediëntenlijst. De recepten zijn uitgebreid en absoluut feestelijk en luxe te noemen. Neem bijvoorbeeld het hoofdgerecht van gekonfijt lamsvlees. De bonusgerechten van de restjes zijn: bastilla met lamsvlees, shoarma met knapperige groenten, lamsvlees met spinazie & fregola en als laatste een hartige taart. Als je dat goed hebt gedaan heb je geen restje meer over in de keuken.

Ook erg leuk om zo bewuster in de keuken te staan en je aankopen te doen.

Informatie

1 basisgerecht 3 bijgerechten 0 restjes
Auteur: Keda Black
ISBN: 9789023016496
Uitgeverij: Becht

Lees ook:

Wat doe jij met de leftovers?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics