Zwitsal welk kind is er nou niet groot mee geworden? Nou mijn kinderen dus! Toen ik zwanger was had ik de complete lijn aangeschaft van dit heerlijk geurend merk. Ik kon niet wachten tot ze geboren waren om het huis er heerlijk na te laten ruiken. Met regelmaat druppelde ik dan ook wat olie in een bakje om zo de kinderkamer al van een geurtje te voorzien. Na de geboorte kon de kraamverzorgster aan de slag. Alles had ik in huis (behalve de Zwitsal Naturals lijn). Dat ging een hele tijd goed tot ik op den duur hele vervelende plekken bij de billen van mijn zoontje zag. Omdat ze zo vreemd waren ben ik ermee naar de huisarts gegaan en die constateerde brandwonden. Hij vroeg me welke producten ik gebruikte en gaf meteen aan dat ik hiermee moest stoppen.

Overstap naar een ander merk

Alle producten heb ik weggegeven en ik ben meteen over gestapt op een mildere verzorgingslijn. Ons tweede kindje kondigde zich twee jaar later aan. In het ziekenhuis hadden ze standaard de Zwitsal lijn en ook nu hebben we het weer ingezet. Van hele korte duur want dochterlief kreeg er meteen last van (achteraf blijkt dat ze haast nergens tegen kan). De gehele Zwitsal lijn hebben we niet eens meer geprobeerd bij kindje 3 en 4. Zo jammer want de geur is heerlijk.

Zwitsal Naturals

En dan krijg ik, jaren later, ineens een mail binnen met daarin de aankondiging van de Zwitsal Naturals lijn. Zou het dan toch???
Vol goede moed vraag ik een review pakket aan en enige tijd later ontvang ik het pakketje. De inhoud:
– Shampoo & wasgel
– Body crème
– Billencrème
– Bad- & Wascrème
– Miccelair water

Ik lees op de verpakking dat de producten voor 98% natuurlijke organische producten bevat. Dat houdt in zonder parabenen, kleurstoffen, zeep en SLES. Bovendien zijn de producten Hypoallergeen, dermatologisch getest en pH-huidneutraal. Hoe fijn is dat?

Onze mening

Omdat ik niet na één week kan zeggen of een product wel of niet een positieve invloed heeft op de huid, of juist een hele negatieve. Hebben we de lijn uitvoerig gebruikt in de afgelopen weken. Alleen bij de oudste dochter zien we dat er uitslag volgde op haar benen, maar zoals ik al eerder aangaf is zij bijna overal allergisch voor. Zelfs schoonmaken is voor haar een probleem omdat er gelijk blaren ontstaan op haar handen.

De bekende geur van Zwitsal is niet in deze lijn terug te vinden. Wat je wel ruikt is een milde bloemengeur. Mocht je toch die heerlijke geur op de slaapkamer willen ruiken, gebruik je gewoon een Zwitsal geurbuiltje.

Info en waar te koop

Meet informatie over de Zwitsal Naturals lijn vind je op de website van Zwitsal. Zwitsal is o.a. te koop bij de drogisterij en supermarkten.

* Voor deze review hebben we review-exemplaren ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics