Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Verzekeringen > Zorgverzekeringen vergelijken voor het beste resultaat

Zorgverzekeringen vergelijken voor het beste resultaat

Ja hoor de tijd van zorgverzekeringen vergelijken is weer aangebroken. Elk jaar weer aan het einde van het jaar vergelijk ik mijn zorgverzekering. Niet voor niets want zo kan ik tientallen euro’s per jaar besparen en soms wel honderden euro’s! Weet jij waar je op moet letten om zo het slimst af te zijn?

Type basisverzekering

Voor de zorgverzekering 2020 begint het net als alle andere jaren met een basisverzekering. Deze basisverzekering kun je vergelijken met het fundament van je woning. Hiervandaan kun je verder bouwen. Er zijn als basisverzekering een viertal types waar je uit kunt kiezen. Zo is er een selectpolis / budgetpolis. Dit is de goedkoopste optie, maar je kunt maar bij een beperkt aantal zorgaanbieders terecht voor een volledige vergoeding. Ga je naar een zorgaanbieder die niet aangesloten is dan moet je een groot deel van de zorgkosten zelf betalen. Ideaal voor mensen die nooit iets mankeren, echter mocht je eens iets hebben dan…

Met de Naturapolis betaal je weliswaar iets meer, maar je kunt bij meer zorgverleners terecht. Echter ook hiervoor geld dat zodra je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat je een groot deel van de kosten zelf moet betalen. De combinatiepolis is een zorgverzekering met een combinatie tussen natura- en restitutiepolis. Zo kan het zijn dat de ene zorgverlener direct naar de zorgverzekeraar stuurt en je bij de andere zorgverlener de nota zelf achteraf moet declareren. Als laatste is er de restitutiepolis. Met deze zorgverzekering heb je volledige vrije keuze en biedt de meest volledige dekking. Echter betaal je hier ook voor.

Verder bouwen

Nu je een type basisverzekering hebt gekozen die het best bij je past kun je jouw verzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering en/of een tandartsverzekering. Heb je vaak fysio nodig dan kies je een aanvullend pakket die de meeste fysio behandelingen dekt. Beugel nodig? Wacht het jaar af en pas de zorgverzekering aan op de behandeling van de orthodontist. Die paar maanden wachten en je beugel volledig laten vergoeden kan je echt honderden euro’s schelen. Die wil jij niet mislopen, ongeacht je inkomen.

Goed naar je eigen situatie kijken

Voor iedereen is de beste zorgverzekering anders. Het is daarom heel goed om even te kijken wat je per jaar nodig hebt gehad aan zorgverlening en een inschatting maakt over de zorgverlening van het komend jaar. Vergelijk zorgaanbieders en neem er even de tijd voor. Stel je bent er 3 uur mee bezig maar bespaart daarmee 300 euro op jaarbasis dan heb je hiermee in feite zo’n 100 euro per uur mee verdiend. Daarvan kun je een hoop mooie dingen doen of je geeft jezelf nog een mooi Kerstcadeau.

Lees ook:

Vergelijk jij elk jaar je zorgverzekering?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

  • Elk jaar wel weer een gedoe, maar nu de collectiviteitskorting een stuk minder is, stap ik ook echt over, want nu is de verzekering via mijn werk duurder dan andere alternatieven. Andere jaren was dat niet zo.

  • Dit jaar moesten we overstappen, nu onze huidige zorgverzekeraar wordt overgenomen én de collectiviteit niet meer zo super is. We hebben goed gekeken naar de orthodontie: om hier aanspraak op te maken moet je al een jaar verzekerd zijn bij de betreffende verzekeringsmaatschappij : | Op basis daarvan dieper gaan kijken bij verschillende maatschappijen en inderdaad een uurtje of 3 bezig geweest.

  • ieder jaar kijken we kritisch naar wat we nodig hebben en wat niet ….. meestal komt het er op neer dat een basisverzekering voldoende is. Wat me dit jaar opviel is dat afspraken met zorgaanbieders soms pas heel laat tot stand kwamen. Dat maakt kiezen natuurlijk erg lastig en moeilijk. Aanvullende verzekeringen worden steeds verder uitgekleed en tandartsverzekeringen zijn over het algemeen overbodig. Opvallend is dat je voor sommige tandartsverzekeringen meer betaald aan premie, dan dat je (eventueel) terugkrijgt bij tandzorg ……

  • Ik kijk altijd, maar meestal blijf iktoch bij mijn eigen zorg verzekering. Een prima prijs en voor mij een goed pakket

  • Ik moet eerlijk zeggen dat ik al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar zit en nooit de moeite heb genomen om het eens te vergelijken. Ben eigenlijk wel tevreden en niet iedere verandering is een verbetering.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics