Het is natuurlijk altijd super leuk om een huisdier te nemen. Maar een huisdier brengt ook veel verantwoordelijk met zich mee. Veel mensen zullen zeggen dat het zielig is om een hond alleen thuis te laten en dit is natuurlijk ook wel zo, want honden houden heel erg van aandacht. Maar als je er op een goede manier voor zorgt dat je hond gewend is aan het alleen thuis zijn dan kan je hond toch een fijn leven leiden. Ben je benieuwd hoe je ervoor kan zorgen dat je hond op een prettige manier gewend kan raken aan het alleen thuis zijn? Lees dan snel verder

Voorbereiding

Het is belangrijk om je hond goed voor te bereiden voor je weer een dag weg gaat naar bijvoorbeeld je werk. Door je hond steeds eerst een paar uur alleen te laten, dan een halve dag en steeds iets langer, kan je hond rustig wennen aan het idee. Het kan voor je hond vooral een naar idee zijn dat je niet meer terug komt. Maar wanneer je hond merkt dat elke keer als jij er even niet bent je wel steeds weer terug komt, wordt deze angst steeds minder. Daarnaast is het belangrijk dat je je hond uitlaat voor je weggaat en dat er genoeg eten en drinken is. Tot slot is het ook belangrijk dat je de omgeving waar je je hond in achterlaat zo normaal mogelijk is, dus heb jij altijd de radio aan staan, laat die dan aan. 

Genoeg aandacht

Ondanks dat je hond het misschien prima aankan om alleen thuis te zijn is het alsnog goed om je hond genoeg aandacht te geven zodra je weer thuis bent. Pak meteen de hondenriem als je thuis komt en ga lekker met je hond wandelen en zorg ervoor dat je je hond genoeg aait en knuffelt. Zo voelt je hond zich alsnog geliefd en minder eenzaam zodra jij weer thuis bent. Hierbij is het wel belangrijk dat je je hond niet teveel aandacht geeft net voor je weggaat zodat het contrast voor je hond niet te groot is. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je hond niet te enthousiast groet wanneer je thuis komt, omdat je hond dan kan denken dat het een abnormale situatie is dat je weg bent geweest. 
Tip: zorg dat je hond een fijn eigen plekje heeft waar hij of zij lekker kan liggen of slapen, bijvoorbeeld een hondenbench.

Lees ook:

Heb jij een huisdier?

Afbeelding van Winsker via Pixabay 

Geverifieerd door ExactMetrics