Thuisleven.com
Je hond mee op vakantie
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huisdieren > Je hond mee op vakantie..!

Je hond mee op vakantie..!

Laatst was ik op een feestje en toen ging het over de aankomende zomervakantie. Wie had welke vakantieplannen. Gingen ze vliegen, kozen ze voor een autovakantie naar de zon of bleven ze lekker in Nederland. Wij zelf waren er al uit. Twee weken geleden hebben wij samen met mijn zus de vakantie alweer geboekt voor deze zomer. We gaan net als vorig jaar met beide gezinnen naar een vakantiepark in Nederland. Vorig jaar was het namelijk zo goed bevallen dat we het dit jaar nog eens zouden doen. Vorig jaar was mijn dochtertje bijna 4 maanden en de tweeling van mijn zus 2,5 jaar. Wij vonden ons kleine meisje nog een beetje te jong om te vliegen en mee te nemen naar een erg warm land. Maar dat was niet de enige reden dat wij kozen voor een vakantie in Nederland. Wij wilden namelijk dolgraag dat onze trouwe viervoeter ook mee zou gaan op vakantie.

Hond mee op vakantie

Wij hebben best een dominant reutje. Hij kan best wel lelijk doen naar andere reutjes bij ons in de buurt. Onze Max denkt namelijk altijd dat hij een beetje de baas is van de buurt. Als wij in een andere omgeving zijn dan zien wij een totaal andere hond. Hij kan juist dan altijd heel goed opschieten met andere honden omdat hij daar dan niet de baas wil zijn. Hij geniet dan altijd volop. En omdat hij dan zo geniet en zo leuk is met andere honden vinden wij het heerlijk om onze hond mee op vakantie te kunnen nemen.

We hebben zo genoten toen we hem zo op het strand rond zagen rennen en volop zagen spelen met andere honden. Dat was pas het ware vakantiegevoel. Sommigen vrienden die op het feest waren verklaarden ons voor gek dat we de hond mee zouden nemen op vakantie. Zij gaven aan geen vakantie te hebben als ze de hond steeds weer moesten uitlaten. Zij zagen de hond dan meer als een last dan als een verrijking van hun vakantie. Gelukkig zijn er net als ons nog veel meer mensen die graag hun hond mee willen nemen op vakantie. Maar waar ga je dan naartoe op vakantie. Met jullie delen we alvast een heel mooi vakantieadresje om heen te gaan samen met je huisdier.

Landal Port Greve

Een erg fijn vakantiepark waar je met je hond naartoe kunt gaan. De locatie is ook super fijn want je zit op ongeveer 10 a 15 minuten rijden van een strand waar honden ook tijdens de zomermaanden welkom zijn. Het strand waar je hond mee naar toe kan is het Noordzeestrand. Als je het adres opzoekt van Centerparcs Port Zelande dan heb je precies de locatie voor het fijne stuk strand. Wij gaan namelijk altijd precies tegenover dit vakantiepark het strand op. Er zit ook een leuk strandpaviljoen bij waar honden ook welkom zijn.

Sites hond mee op vakantie

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die hun huisdier mee willen nemen op vakantie en daar spelen de vakantieaanbieders gelukkig goed op in. Er zijn steeds meer hotels, vakantieparken en ook Bed & Breakfast waar huisdieren welkom zijn. Het zoeken naar een geschikte vakantie met je hond is tegenwoordig veel makkelijker. Er zijn namelijk speciale websites die voor jullie de ideale accommodaties al hebben uitgezocht. Hieronder hebben we voor jullie al een paar van deze geweldige websites op een rijtje gezet.

  • Hondenwelkom.com Op deze site kun je al een heleboel voorkeuren aangegeven. Met hoeveel personen zou je willen gaan, wil je binnen Nederland blijven en zou je bijvoorbeeld een omheinde tuin willen hebben;
  • HomeAway.nl Zij geven je al meteen een keuze uit de diverse landen. Je kunt meteen doorklikken naar de accommodaties van het land waar je graag naartoe wilt;
  • DogsIncluded.nl Zij bieden maar liefst 250.000 verschillende accommodaties waar je heen kunt gaan.
  • Out-Door.nl deelt een handige paklijst wat mee te nemen als je hond mee gaat kamperen.

Dit waren pas een aantal websites van de velen die er zijn. Zoals je kunt zien is er voldoende diversiteit aan accommodaties. Genoeg keuze en voor ieder wat wils.

Lees ook:

Neem jij een huisdier mee op vakantie?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

  • Wij gaan altijd naar een camping in Nederland en kijken altijd of er een hond is toegestaan want hij is een deel van het gezin en doen hem daarom ook niet naar een opvang of pension en daarbij komt er ook noch kijken dat onze hond vrij sociaal is naar andere honden.

  • Met mijn teckel ben ik al vaak naar het buitenland geweest. Lekker wandelen in de bergen. Nu heb ik er een jonge hond bij en dus ga ik dit jaar nog 1 keer met mijn teckel samen. Mijn jonge hond mag dan lekker logeren bij zijn moeder, zus en oma! Ik zal hem wel missen 😉

  • Hebben wij eigenlijk nooit gedaan… we hadden er twee en dat is al snel lastiger natuurlijk. Maar nu hebben we de kleine nog over maar ik denk niet dat ik ‘m de rit met de auto aan wil doen, als hij er überhaupt bij past want met een gezin van 5 zit de auto al snel vol 😉

  • Wij nemen ook wel vaak onze hond mee (boxer), afgelopen wintersport ging ze mee naar tsjechie en komende week gaat ze mee naar een vakantiepark. Texel is ook super met honden. Daar krijgt de hond zowat eerder wat te drinken dan jij.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics