Selecteer een pagina

Als je je dieren gezond en gelukkig wilt houden, is het belangrijk dat je hun dieet goed uitkiest. Voeding speelt namelijk een sleutelrol in het welzijn van je (huis)dieren, en kan zelfs invloed hebben op hun levensloop. Hoewel veel diersoorten zich aanpassen kunnen aan een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, is het toch het beste om te kiezen voor voeding die het meest aansluit bij hun natuurlijke dieet. Het gebruik van insecteneiwitten is hier een goed voorbeeld van.

Insecten

Insecten vormen een belangrijk onderdeel van het dieet van veel diersoorten. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen zoals proteïnen, vetten, vitamines en mineralen. Helaas zijn er nog steeds veel mensen die denken dat insecten “vuil” zijn, en ze dus niet zouden willen geven aan hun dieren. Dit is echter een misvatting: insecten zijn schoon, en kunnen zelfs helpen bij het schoonhouden van het kooi of terrarium van je dieren. Een ander voordeel van het nuttigen van insecten is dat ze een koolhydraatarm dieet vormen.

Dierenvoeding met insecten

Dierenvoeding met insecteneiwitten komt dus steeds vaker in de media, en terecht! Insecten zijn een uitstekende bron van voedingsstoffen, en helpen je dieren dus om sterker en gezonder te worden en te blijven.
Dierenvoeding met insecten is in opkomst. Er zijn ook steeds meer bedrijven die dierenvoeding maken met behulp van insecteneiwitten. En er zijn steeds meer diersoorten die goed reageren op dit soort voeding. Insecten zijn namelijk een uitstekende bron van eiwitten, en helpen je dieren dus om sterker en gezonder te worden.
Insecteneiwitten zijn gemakkelijker te verteren dan veel andere eiwitten, waardoor je dieren er minder last van hebben. Bovendien zijn insecten een duurzame bron van eiwitten, en helpen ze dus op de langere termijn ook bij het beschermen van het milieu.

Laag allergiepotentieel

Een ander voordeel van dierenvoeding met insecteneiwitten is dat het een laag allergiepotentieel heeft. Dit betekent dat je dieren er minder snel allergisch voor zullen zijn. Insecten zijn namelijk eiwitten die snel verteren, waardoor je dieren er minder snel allergisch voor zullen zijn. Dit is vooral handig als je dieren hebt met een gevoelige huid of darmstelsel. Dat kan je een gang naar de dierenarts schelen.

Graanvrije hondenbrokken met insecten

Graanvrije hondenbrokken met insecten zijn steeds beter verkrijgbaar. Dit komt omdat steeds meer hondenbezitters erachter komen dat graan niet goed is voor honden. Graan bevat namelijk veel koolhydraten, en honden hebben hier niet veel aan. De insecten zijn ook een duurzaam alternatief voor vlees in hondenbrokken. Insecten kunnen namelijk op kleine oppervlakken gekweekt worden, en hebben daardoor minder grondstoffen nodig dan vlees. Bovendien zijn ze minder belastend voor het milieu, omdat ze minder methaangehalte in hun uitwerpselen hebben. Bovendien zijn deze brokken makkelijker te verteren, waardoor je hond er minder last van zal hebben.

Conclusie

Dierenvoeding met insecteneiwitten is steeds beter verkrijgbaar. Het is niet alleen beter voor de inwendige flora en fauna van je dieren dan koolhydraten. Het is door het gebruik van insecten qua duurzaamheid ook nog eens beter voor het milieu.

Lees ook:

Wat voor voer geef jij aan je dieren?

Afbeelding van Chiemsee2016 via Pixabay 

Geverifieerd door ExactMetrics