cavia hok
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huisdieren > Het perfecte hok voor uw huisdier

Het perfecte hok voor uw huisdier

Na onze verhuizing zijn de jongste dochters ook veranderd van basisschool. Dat was een puur praktische keuze, aangezien die basisschool hier op de hoek zit. Het is ook beter voor de integratie met de andere kinderen uit de wijk. Andere school, andere regels dus de meisjes hebben nu een dag- en een weektaak. “Mama, ik heb deze week caviadienst!”

Het perfecte hok voor uw huisdier

Voordat we thuis nu ook gaan beginnen aan cavia’s of konijnen, verdiep ik mij in de huisvesting. Ze komen sowieso buiten te wonen en het hok moet niet door te knagen zijn. Dat is een wijze les van onze degoes geweest. Onbehandeld hout en traliewerk lijkt mij aan te raden om vergiftiging te voorkomen. De beestjes moeten ook genoeg ruimte hebben, desnoods te compenseren met een bovenetage en niet te vergeten het nachtverblijf.
Ook de locatie van het hok moet vooraf bepaald worden. Niet in de felle zon en zeker niet op de tocht, een beetje beschut dus. Qua reiniging van de houtvezels voor huisdieren lijkt een dierenhok met een schuiflade mij heel praktisch. Anders gaat er steeds een vierkante meter gazon aan en moet het verblijf door de tuin verplaatst worden.

Het oog wil ook wat

Wat zijn er toch een mooie dierenhokken te koop. De één nog mooier dan de andere. Ik word er bijna jaloers van. Toch wel erg leuk zo’n mooi dierenpaleisje met schuin dak in de achtertuin. Nu ja, eerst nog maar even oefenen op school en wellicht komt het er nog eens van.

Lees ook:

  • Lees meer over dieren op Thuisleven.

Heb jij een mooi hok voor je beesten?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Onze konijntjes hebben een mooi binnenhok met daarbij een ren eraan zodat ze genoeg ruimte hebben en toch veilig zijn voor de honden

  • Mijn dochter wilde dolgraag cavia’s dus we hebben er twee gehaald een half jaar geleden. Ze zijn super leuk en helemaal blij met hun prachtige hok. Ik was al een tijdje op zoek naar een oplossing voor hun hooiruif want zij gooiden deze iedere dag omver. En nu heb ik afgelopen weekend een perfecte ruif voor ze gevonden. Deze blijft goed staan dus ze kunnen de hele dag door genieten van hun verse hooi. Iedereen weer blij!

  • Ik heb een kasteel voor ons konijn Ollie. Als we thuis zijn dan mag hij in huis rondlopen en anders zit hij in een hok van 1.60 x 1.00 .
    We willen nog wel een vriendinnetje erbij voor hem maar de laatste koppeling was geen succes. Hij heeft nu dus lekker de ruimte.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics