Voor onze unplugged wedding (later in dit bericht meer hierover) hebben wij een aantal tijdschriften gemaakt die we op de tafels leggen. Zo hebben onze gasten iets te doen als het tafelgezelschap even weg is of als het feest nog op gang moet komen. In deze blog leg ik je uit hoe jij je eigen tijdschrift kunt maken.

Je eigen tijdschrift maken

Je eigen tijdschrift maken klinkt moeilijk, gelukkig is dat het niet. Zeker met het programma van Hetfotoalbum.nl kun je als leek een tof exemplaar in elkaar zetten. Dat komt mede door de kant en klare lay-outs die te gebruiken zijn, maar ook door de verschillende thema’s die het bedrijf te bieden heeft. Denk hierbij aan bruiloft, verjaardag en vakantie. Mochten de lay-outs toch niet helemaal zijn wat jij wilt, dan ga je met een lege pagina aan de slag. Een combinatie van kant en klare lay-outs en je eigen creaties kunnen natuurlijk ook een goede optie zijn.

Voeg de foto’s en teksten toe die jij graag wilt en maak het af met verschillende achtergronden, illustraties, randen om afbeeldingen, vormen, lettertypen, kleuren, paginastijlen en maskers. Tijdens het maken van het tijdschrift zijn nog extra pagina’s toe te voegen, voor het geval dit nodig blijkt te zijn. Zodra je klaar bent, plaats je het tijdschrift in het winkelmandje en kun je aangeven hoeveel stuks je wilt bestellen.

Appeltje eitje!

tijdschrift maken

Wij hebben acht dezelfde tijdschriften laten afdrukken voor onze gasten. Uiteraard allen met onze eigen foto’s! p.s. check ook die prachtige champagneglazen

Mijn ervaring

Het programma klinkt makkelijk en zo werkt het ook. Ik heb gekozen om een aantal lay-outs te gebruiken maar ook om er een aantal zelf te maken. De pagina’s die ik zelf in elkaar geknutseld heb, heb ik voorzien van heel veel foto’s. Tijdens ons huwelijk wordt er namelijk al ceremonie gegeven en hierin wordt het e.e.a. over ons verteld. Tevens is ons huwelijk pas over een jaar en kan het zijn dat geschreven tekst niet zou kloppen over een jaar. Kortom met de teksten in ons tijdschrift ben ik zorgvuldig te werk gegaan.

Ook heb ik een woordzoeker gemaakt voor de lezers, met een leuke reminder.

Al met al ben ik zeer tevreden over het bestelprogramma, de verzendwijze en de staat van het artikel bij ontvangst. Een absolute aanrader dus voor een feestje of eigen gebruik in huis. Het grote voordeel van dit tijdschrift is natuurlijk ook de prijs v.s. een fotoalbum.

woordzoeker

Unplugged wedding

Een unplugged wedding houdt in dat het bruidspaar aan de gasten vraagt of zij hun telefoons en camera’s in hun tas willen houden of thuis willen laten. Dat laatste heeft natuurlijk zijn voorkeur omdat de nieuwsgierigheid naar de inkomende berichten enzovoorts dan ook een stuk kleiner is. Toch zullen wij dit niet als eis stellen aan de gasten omdat we begrijpen dat mensen telefonisch bereikbaar willen zijn voor noodgevallen. Vandaar dat we daarom vragen om ze in die gevallen in de tas te willen houden en enkel even de berichten te checken als ze  “buiten” zijn of op het toilet zitten.

De redenen voor een gsm-loze bruiloft is heeft voor ons drie redenen:

  1. Wij huren een professionele fotograaf in die ons prachtige foto’s zal bezorgen. Op deze foto’s vinden we het leuk om de gasten te zien en niet de gsm’s van onze gasten.
  2. We willen graag dat de gasten die komen ook daadwerkelijk voor het huwelijk komen en daar dus ook mee bezig zijn. Dat houdt in dat we graag willen dat er ouderwets met elkaar gesproken wordt in plaats van het checken van het nieuws of mailtjes weg te werken.
  3. Wij respecteren de privacy van iedereen. Gasten die ongevraagd foto’s van ons of anderen maken stellen wij dan ook niet op prijs. Zeker niet als ze spontaan op het internet verschijnen. Bovendien zou dat ook het wow-effect weghalen bij de avondgasten.

Heb jij al eens een fotoalbum of tijdschrift gemaakt? Waarom wel/niet?

Geverifieerd door ExactMetrics