Thuisleven.com

(Gepersonaliseerde) champagneglazen

Op liefde en geluk moet geproost worden. Ofschoon er meerdere momenten op de huwelijksdag zijn waarbij je kunt toasten, vind de eerste toost meestal plaats vlak nadat het bruidspaar elkaar het jawoord heeft gegeven. Maar een toost met een leeg glas, dat kan echt niet! En welke champagneglazen ga je gebruiken?

Champagneglazen

Champagneglazen zijn er in allerlei soorten en maten. Toch kan ik de hoge tulpvormige champagneflûte het best aanbevelen. Dit omdat de bubbles in de champagne zo het langste blijven zitten. Een goed champagneglas heeft een dunne wand, dit omdat het glas dan binnen enkele seconden de temperatuur aanneemt van de champagne. Zo blijft de champagne langer koel en dat is wel zo aangenaam.

Als je met een grotere gezelschap bent kan het echter voorkomen dat je in gesprek raakt en je het champagneglas even neer wilt zetten. Echter zodra meer mensen dit gaan doen, kan dat de nodige problemen opleveren. Want welk glas was ook alweer van jouw?
Door je champagneglazen te laten personaliseren bij Bulbby voorkom je dit probleem.

Mocht je liever gebruik willen maken van glasmarkeerders en de gasten wilt voorzien van een glas-souvenir dan is het ook een erg leuk idee om de glazen zodanig te personaliseren dat het een prachtige herinnering wordt van een bijzondere dag. Kortom velen mogelijkheden waar je eens rustig over na kunt denken. Keuze gemaakt, vullen maar!

Champagne

Het is inmiddels een traditie geworden om te toosten met een chic glaasje bubbles. Brut champagne doet het eigenlijk altijd wel goed en dat komt door de zoetheidsgraad, rijke smaak en lichte afdronk. Mocht je iets anders willen dan kun je rosé brut overwegen. Deze champagne heeft, de naam zegt het eigenlijk al, een rosé-achtige kleur. Wil je de Rosé Brut nog wat feestelijker maken dan kun je wat vers fruit (aardbeien of frambozen) in het glas doen. Kies je liever voor iets zoeters dan is demi sec champagne meer geschikt. Een unieke demi sec champagne is de Moët & Chandon Ice Impérial. Deze kun je drinken met drie ijsblokjes en combineren met extra ingrediënten zoals een schijfje gember, muntblaadjes, limoen en/of witte grapefruit, rood fruit zoals aardbeien en frambozen en kardemon zaden.

Zelf ben ik echter een grote fan van Frexienet Premium Cava Carta Nevada. Deze champagne heeft een verfrissend, met een mooie uitgebalanceerde zuurgraad en een aangename bloemige afdronk.

Alternatieven

Toch is niet iedereen fan van champagne en is het voor veel gasten dan ook prettig om met een alternatief te kunnen toosten. Deze alternatieven mogen uiteraard wel feestelijk en lekker zijn. Hieronder een paar bruikbare ideeën (haal er je voordeel uit).

 • Favoriete wijn
  Geen champagneliefhebber maar wel gek op wijn? Dan is de keuze snel gemaakt toch! Kies vooral een wijn die je zelf lekker vindt, zeker op je eigen bruiloft.
 • Prosecco & Cava
  Als je geen afscheid wilt nemen van die fancy flûtes dan zijn Prosecco of Cava een goed alternatief. Mooi voordeel is het prijsverschil.
 • Cocktail
  Je hebt ze in allerlei verschillende vormen en maten. Kies vooral een cocktail uit die bij jullie past en proosten maar!
 • Mocktail
  Geen alcoholliefhebber? Stel dan een mocktail zelf samen en hang er je eigen naamplaatje aan. Ook leuk voor de gasten. Als je ook nog een Her & Him variant maakt ben je helemaal hip.
 • Bier
  Zijn jullie toevallig dat koppel dat wel graag een biertje, of twee, lust? Overweeg dan om te proosten met een biertje! Jullie feest dus jullie regels. Whoop whoop.

Welk alternatief voor champagne bij de toost kies jij of ga je toch graag voor een glas champagne?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics