Als wij op vakantie gaan neem ik voor alle kinderen altijd een vakantieboek mee. Leuk voor onderweg en op vakantie. Nu kregen wij de mogelijkheid om het Young Scientist vakantieboek te testen.

Young Scientist vakantieboek

Wist je dat je heel makkelijk water uit de grond kunt halen? En dat je zonder telescoop buiten ons sterrenstelsel kunt kijken? Het Young Scientist Vakantieboek staat dit jaar in het teken van zomerse activiteiten. Het boek heeft 100 bladzijde en staat vol met puzzels, proefjes die je kan doen en leuke wetenschappelijke weetjes. De inhoudsopgave geeft 10 hoofdstukken weer met namen als dieren spotten, vliegen, sterrenkijken en Binnen surfen. Elk hoofdstuk heeft een eigen kleur, dit geeft duidelijk aan nieuw thema.
De thema’s beginnen met een thema pagina met allerlei weetjes daarna een bijzondere plek, code kraker, onderzoek, puzzel (verschillende soorten als doolhof of punt naar punt), experiment en een logigram of woordzoeker.

Wat vinden wij van het Young Scientist Vakantieboek

Jonathan (8 jaar) mocht dit vakantieboek gaan testen, toen het binnen kwam was hij al meteen enthousiast. De voorkant prikkelt om het vakantieboek te gaan lezen. Als snel zat hij met neus in het vakantieboek, “Mam wist je dat sterren die wij zien eigenlijk al niet meer bestaan omdat ze al gedoofd zijn”. “Mam zullen wij de experimenten doen?” Okay wij gaan het experiment doen uit het thema aan het strand.

De volgende spullen had hij nodig: een glas, water, olie en zout. Nou dat heb je eigenlijk standaard in de keuken en meestal ook wel op vakantie. Hij las keurig stap voor stap wat hij moest doen en maakte zo een soort lava lamp. Wat was hij trots, het experiment heeft hij nog een paar keer uitgevoerd met zijn vrienden, super leuk die reacties!

Bij sommige puzzels, zoals bij een logigram en nonogram, had hij nog wel hulp nodig. Het boek is voor 8 tot 12 jaar, dus dat klopt wel. Jonathan vindt het echt een super gaaf vakantieboek en wil er van deze serie nog een nieuwe voor vakantie, echte aanrader dus.

Wat vindt mama

Het boek ziet er erg leuk en mooi uit. De informatie is kort en bondig geschreven, de kinderen leren ervan maar ouders kunnen er zeker ook nog van leren. De experimenten zijn erg leuk en sommige ook best spannend zoals het experiment geld verbranden. Ik denk dat kinderen het erg leuk vinden! Een aanrader dus!

Feitjes over Young Scientist Vakantieboek

  • Van de maker van NewScientist
  • Uitgeverij Veen Media
  • Leeftijd 8 – 12 jaar

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics