Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Doeboeken > Young Scientist vakantieboek, zomerse weetjes en zinderende puzzels

Young Scientist vakantieboek, zomerse weetjes en zinderende puzzels

Als wij op vakantie gaan neem ik voor alle kinderen altijd een vakantieboek mee. Leuk voor onderweg en op vakantie. Nu kregen wij de mogelijkheid om het Young Scientist vakantieboek te testen.

Young Scientist vakantieboek

Wist je dat je heel makkelijk water uit de grond kunt halen? En dat je zonder telescoop buiten ons sterrenstelsel kunt kijken? Het Young Scientist Vakantieboek staat dit jaar in het teken van zomerse activiteiten. Het boek heeft 100 bladzijde en staat vol met puzzels, proefjes die je kan doen en leuke wetenschappelijke weetjes. De inhoudsopgave geeft 10 hoofdstukken weer met namen als dieren spotten, vliegen, sterrenkijken en Binnen surfen. Elk hoofdstuk heeft een eigen kleur, dit geeft duidelijk aan nieuw thema.
De thema’s beginnen met een thema pagina met allerlei weetjes daarna een bijzondere plek, code kraker, onderzoek, puzzel (verschillende soorten als doolhof of punt naar punt), experiment en een logigram of woordzoeker.

Wat vinden wij van het Young Scientist Vakantieboek

Jonathan (8 jaar) mocht dit vakantieboek gaan testen, toen het binnen kwam was hij al meteen enthousiast. De voorkant prikkelt om het vakantieboek te gaan lezen. Als snel zat hij met neus in het vakantieboek, “Mam wist je dat sterren die wij zien eigenlijk al niet meer bestaan omdat ze al gedoofd zijn”. “Mam zullen wij de experimenten doen?” Okay wij gaan het experiment doen uit het thema aan het strand.

De volgende spullen had hij nodig: een glas, water, olie en zout. Nou dat heb je eigenlijk standaard in de keuken en meestal ook wel op vakantie. Hij las keurig stap voor stap wat hij moest doen en maakte zo een soort lava lamp. Wat was hij trots, het experiment heeft hij nog een paar keer uitgevoerd met zijn vrienden, super leuk die reacties!

Bij sommige puzzels, zoals bij een logigram en nonogram, had hij nog wel hulp nodig. Het boek is voor 8 tot 12 jaar, dus dat klopt wel. Jonathan vindt het echt een super gaaf vakantieboek en wil er van deze serie nog een nieuwe voor vakantie, echte aanrader dus.

Wat vindt mama

Het boek ziet er erg leuk en mooi uit. De informatie is kort en bondig geschreven, de kinderen leren ervan maar ouders kunnen er zeker ook nog van leren. De experimenten zijn erg leuk en sommige ook best spannend zoals het experiment geld verbranden. Ik denk dat kinderen het erg leuk vinden! Een aanrader dus!

Feitjes over Young Scientist Vakantieboek

 • Van de maker van NewScientist
 • Uitgeverij Veen Media
 • Leeftijd 8 – 12 jaar

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

31 reacties

 • Leuk voor mijn dochter! En stiekem vind ik hem zelf ook heel leuk. Het is in ieder geval leerzaam voor ons allebei!

 • Wauw wat een leuke winactie en wat leuk om eerst te lezen wat jij als mama er van vindt! Het boek ziet er alleen super leuk en aantrekkelijk voor kinderen uit.

  Ik doe graag mee aan de winactie voor de kinderen in mijn klas. Ik werk in het speciaal onderwijs. Het lijkt mij fantastisch om hen na de vakantie te verrassen met dit boek en de kinderen zelf een proefje voor te laten bereiden. Elke week twee kinderen die een proefje voorbereiden. Hebben we echt iets om naar uit te kijken met elkaar!

 • Ik ben bij je blog gekomen via marstyle en jullie bloghopactie. Wat een leuk idee! Ik ga zeker verder lezen!
  Dit zou zo leuk zijn voor mijn zoon! Hij vraagt zoveel! En dan in heerlijk in de vakantie samen het boek doorspitten en experimenten doen ❤ qualitytime en nieuwe dingen leren ❤

 • Mijn kids zijn gek op experimenten een van de weinige dingen waarvoor het scherm nog aan de kant gaat… dus ik doe graag mee

 • Mijn kids zijn gek op experimenten een van de weinige dingen waarvoor het scherm nog aan de kant gaat… dus ik doe graag mee

 • Femke van bijna 6 jaar wil later weetjes-schrijver worden. Of wetenschapper. Nou, dan is dit boek een leuke start. 😀

 • Leuk voor het kinderfeestje van mijn dochter Faylinn en haar vriendje Sven die over een maand tieners worden. En gekozen hebben voor het thema Science!

 • Heel erg leuk voor de kinderen, nu de vakantie is begonnen.
  Waag heel graag een kans voor ze.

 • Dit is echt iets voor ons onderzoekende en leergierige neefje, leuk om hem ermee te verrassen tijdens ons familieweekend.

 • Heel graag! Mijn neefje is een explorer en met zijn 9 jaar is hij vreselijk leergierig en wil het waarom achter alles weten!

 • Oh wow, dit zou echt iets voor mijn dochter zijn; ze zou echt heel blij worden van die proefjes!

 • Ik heb een kleindochter die gek is op puzzels oplossen en graag alles wil weten.
  Dit boek kan mooi mee op vakantie, dan zal zij zich nooit vervelen.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee.

 • Ik zou dit boek graag winnen voor onze tweeling. Hoewel ze nog niet in de leeftijdscategorie zitten weet ik zeker dat er al leuke dingen voor ze bij zitten 😀

 • Ik loot heel graag mee. Hier twee hele nieuwsgierige kindjes die vakantie maar saai vinden. Zo’n boek helpt dan om saaie dagen meteen wat leuker en interessanter te maken

 • Leuk boek! Vorig jaar had mijn zoon hem en hij was er enthousiast over. Hij zou hem dit jaar wel weer willen hebben. Daarom doe ik mee.

 • Dit is echt wat voor mijn kleine onderzoeker Berno.
  Hij vindt dit allemaal razend interresant! Ik ga duimen (ik volg jullie ook op alle kanalen, zo mis ik niks )

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics