Young Scientist vakantieboek
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Doeboeken > Young Scientist vakantieboek

Young Scientist vakantieboek

Dit leerzaam Scientist Doeboek is gericht op kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, die geïnteresseerd zijn in Winterse weetjes. Om het geheel leuk en interessant te houden is het boek voorzien van ijskoude puzzels. De aftrap wordt gemaakt met een Punt-naar-punt spel met priemgetallen (dat zijn getallen die je door niks kunt delen, behalve door 1 en het getal zelf). Eenmaal alle weetjes & Puzzels doorgenomen dan sluit het boek zich af met een prijsvraag. Hiermee maak je kans op een exemplaar van het Young Scientist Vakantieboek – Zomer 2017!

De inhoud van het doeboek

In een fysieke winkel is het makkelijk om een boek open te klappen en zo de inhoud te bekijken. Helaas is dit op internet niet altijd mogelijk, logisch ook i.v.m. het kopiëren van bladen. Om toch een idee te krijgen over de inhoud van het boek heb ik daarom een paar categorieën gedeeltelijk omschreven.

 • De winter
  In dit “hoofdstuk” leer je waarom het in de winter kouder is dan in de zomer. Is er een ware letter-sudoku te vinden en lees je o.a. over een onderzoek van winterslaap bij de mens, warmere winters en een bijzondere plek op de aarde waar in de winter de zon niet schijnt.
 • Sneeuw
  De aftrap in deze categorie is met een pagina waarom een sneeuwpop te zien is. Daaromheen staan allerlei leuke wetenswaardigheden. Zo kun je er lezen hoe hoog de grootste sneeuwpop ooit was, leer je hoe je “sneeuw” in andere talen zegt en leer je iets over sneeuw en geluidsgolven… Na al deze informatie wordt je beloond met een leuke mop.
  Wat je ook vind in dit gedeelte is een doolhof, een geheime boodschap en de verschillen in de soorten sneeuw (natte sneeuw, poedersneeuw en plaksneeuw)
 • IJs
  Wil je alles leren over winterwegen, dwergplaneten en onzichtbare deeltjes? Dan ben je in dit gedeelte van het boek aan het juiste adres.
  Andere categorieën:
  De andere categorieën uit het boek zijn: Kou, IJsberen, Pinguïns, Zeehonden Skiën en snowboarden, Schaatsen en sleeën. Elke categorie heeft een eigen achtergrond kleur en als je het boek van de zijkant bekijkt dan zie je de kleurtjes terug.

Onze mening

Wij hebben met heel veel plezier dit boek doorlopen, niet alleen de kinderen hebben hier erg veel interesse in, maar ook ik zelf. Mijn partner is een wetenschapper, aangezien hij zijn nieuwsgierigheid niet kon onderdrukken heeft hij er ook eens ingekeken. Zijn conclusie: een prachtig in elkaar gezet boek voor kinderen.

Waar te koop?

Het Young Scientist Vakantieboek is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel voor €12,50

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

21 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics