Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Het Young Scientist Vakantieboek: alles over de zon!

Het Young Scientist Vakantieboek: alles over de zon!

Een reisje naar de zon zul je niet snel maken vanwege de extreme hitte. Toch is de zon erg fascinerend en kun je er vele andere dingen mee. De zon is daarom ideaal om beter te leren kennen met kinderen. Niet met langdradige verhalen, maar met zonnige woordzoekers, codekrakers en nog veel meer uitdagende puzzels. Leuk dus om mee te nemen op de achterbank terwijl je naar je zonnige vakantiebestemming aan het rijden bent.

Nieuw van de makers van New Scientist: Het Young Scientist Vakantieboek met als onderwerp de zon!

Of er nu zon is of niet, met dit Vakantieboek hoef jij je geen moment te vervelen. In de tien hoofdstukken wordt je namelijk meegetrokken in de wereld over de zon. Elke pagina is een feestje met vele leuke weetjes, doe-opdrachten en kleurrijke illustraties. Het is een boek die met veel kwaliteit in elkaar gezet is. Dat moet ook wel want niet iedereen weet zoveel van de zon af!

Wat vinden wij ervan?

Aangezien het vakantieboek heel geschikt is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud, zijn er dan ook een aantal goede testers in dit huis te vinden. Alle vier zijn ze er laaiend enthousiast over en ik kan ze geen ongelijk geven. Vrolijk, kleurrijk, een juiste benadering richting kinderen, duidelijk taal, mooi vormgegeven. Ik zou haast een pagina vol met alleen maar complimenten kunnen schrijven!

Informatie

Het Young Scientist Vakantieboek is te bestellen in de New Scientist webshop en verkrijgbaar in boekhandels en kwaliteitskiosken.
Doelgroep: 8-12 jaar
Prijs: € 12,50
EAN: 9789085716464
.
.

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

45 reacties

 • k ga op vakantie naar denemarken en verwacht dat het daar zo’n ….25ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: zwemmen, uitstapjes maken en lekker eten………

 • Ik ga op vakantie naar het zuiden van europa (trekken) en verwacht dat het daar zo een 30ºC gaat worden. mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is leuke dorpjes bezoeken, wandelen, jaarlijkse tafeltennis competitie met mijn zoon

 • Ik ga op vakantie naar Drenthe in Nederlanden verwacht daar zo’n 25°c gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen is zwemmen, Westerbork bezoeken en heel veel plezier hebben met het gezin.

 • Ik ga op vakantie naar Tsjechië en verwacht dat het daar zo’n 25ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: stedentrip Praag, zwemmen en lezen

 • Ik ga op vakantie naar Duitsland (bij Berchtesgaden) en verwacht dat het daar zo’n 23ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: Salzburg bezoeken, met de kinderen 7 en 9 van een rodelbaan af, een zoutmijn bezoeken.

 • Ik ga op vakantie naar de Achterhoek en verwacht dat het daar zo’n 23ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: zwemmen, lezen, dagjes uit gaan. Natuurlijk mag lekker eten en borrelen ook niet ontbreken!

 • ga op vakantie naar Texel en verwacht dat het daar zo’n 22ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is:fietsen, zwemmen en lezen

 • Ik ga op vakantie naar Frankrijk, ik verwacht dat het 35 graden gaat worden mijn top 3 om te doen is zwemmen, uitstapjes maken en lezen

 • Ik ga op vakantie naar Frankrijk en verwacht dat het daar zo’n 35 graden gaat worden.
  Mijn top 3 om te gaat doen op vakantie is:
  1. Zwemmen
  2. Shopped
  3. Young Scientist Vakantieboek invullen onder de parasol voor ons huisje

 • Ik ga op vakantie naar de Nederlandse kust en verwacht dat het daar zo’n 22-25 graden C gaat worden. Mijn Top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: Uitjes, Strandwandelen en lekker ontspannen.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee voor dit leuke vakantieboek.

 • Ik ga op vakantie in mijn eigen huis! Even terug naar NL! En met een vliegreis van 10 uur kunnen we zulke boeken voor onze nieuwsgierige kids wel gebruiken

  • Ik verwacht dat het daar 25 graden gaat worden, onze top drie wordt, kroketjes eten, winkelen en genieten van onze vrienden

 • wij gaan op vakantie op Ameland. ik hoop dat het 25 graden word. Niks is zo veranderlijk als het weer. We gaan heerlijk zwemmen en in de duinen lopen en met gehuurde fietsen maken we avontuurlijke fietstochten en pakken we onderweg gezellige terrasjes.

 • Ik.ga op vakantie naar Dordrecht en ik hoop dat het daar 25 graden gaat worden. Onze top 3 van activiteiten:
  1. Een kogelslinger wedstrijd van onze oudste twee dochters in Rotterdam
  2. Diergaarde Blijdorp
  3. Corpus
  Voor mij zelf vooral relaxen, handletteren en genieten van ons gezin

 • Ik ga op vakantie naar Drenthe met mijn man en onze 8-jarige jongens en verwacht dat het daar zo’n 24.ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is:
  1) Lezen terwijl de jongens heerlijk spelen en manlief aan het fotograferen is.
  2) De natuur ontdekken als gezin door te struinen door de prachtige bossen. Bij het boomkroonpad nemen we steevast een foldertje mee die uitleg geeft over de flora en fauna op de wandelroute.
  3) Lekker kokkerellen met elkaar van koekjes en taartjes tot heerlijke lunch en avondeten.

 • Ik ga op vakantie naar……Apeldoorn /nederland. (plaats/land) en verwacht dat het daar zo’n 30….ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is:……apenheul, zwemmen, fietsen……………

 • Ik ga op vakantie naar Kroatië en verwacht dat het daar zo’n 30ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: zwemmen, luieren, lezen

 • Ik ga op vakantie naar Zeeland, vlakbij Zoutelande en verwacht (en hoop!) dat het daar zo’n 25ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: naar het strand/zee, lekker in het zonnetje bij het vakantiehuisje een goed boek lezen en met onze 2 kinderen eindeloos vliegeren en op die manier chillen en gelijk de hoofden leeg laten waaien!

 • Ik ga op vakantie naar Frankrijk en verwacht dat het daar zo’n 30ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: lezen, zwemmen en voetballen.

 • Ik ga op vakantie naar Noorwegen en verwacht dat het daar zo’n 22ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is:
  1) buitenactiviteiten: kayakken, fietsen, wandelen, zwemmen
  2) spelletjes spelen met het gezin
  3) genieten van de natuur

 • Ik heb mijn kinderen gevraag en dit zijn hun antwoorden:
  Wij gaan op vakantie naar Zweden en verwacht dat het daar zo’n 24ºC gaat worden. Onze top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: Rodelen, kerstmandorp bezoeken, op bezoek bij Pipi Langkous

 • Ik ga op vakantie naar Nederland en ik denk dat het 25 graden Celsius gaat worden. Mijn top 3 is zwemmen, spelen en plezier maken met papa mama en mijn zusje en misschien met nieuwe vakantievriendjes

 • Ik ga op vakantie naar Tsjechië en verwacht dat het daar zo’n 35 graden gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen is spelletjes met de kinderen, lezen, steden bekijken.

 • Ik ga op vakantie naar Tallinn Estland en verwacht dat het daar zo’n 21 ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: cultuur proeven (musea , stadsbezoek etc. ) , lekker eten en lekker ontspannen in het zwembad van het hotel.

 • Ik ga op vakantie naar eigen tuin en verwacht dat het daar zo’n 25ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is:
  1-Young Scientist vakantieboek lezen en beleven
  2-de opdrachten uitvoeren
  3-hierover vloggen! (Robbert 12)

 • Ik ga op vakantie naar Curaçao en verwacht dat het daar zo’n 30ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: op het strand liggen, met dolfijnen duiken en genieten in de zon!

 • Ik ga op vakantie naar Oostenrijk en verwacht dat het daar zo’n 25°C gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: Wenen bezoeken, Neuschwanstein bezoeken en lekker wandelen door de bergen

 • Nieuwe huis want dan blijf ik lekker thuis met 30 graden vertoeven in bad. En droog ik dan op dan heb ik een science boek en daar ben ik dan uren mee zoet 😉

 • Ik ga op vakantie naar de USA en verwacht dat het daar zo’n 30ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is:
  1. de World Jamboree bezoeken
  2. de Niagara Falls bezoeken
  3. Washington bezoeken!

 • Ik ga op vakantie naar Koerdistan en verwacht dat het daar zo’n 49ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: zwemmen, winkelen en de natuur in gaan.

 • Ik ga op vakantie naar Renesse en verwacht dat het daar zo’n 25ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: 1) Spraypark 2) Strand/zee 3) Vriendjes maken (volgens mijn dochter)

 • Wij blijven thuis. In de achtertuin is het heel wisselend qua temperatuur: Als de kids zwemmen in het opblaasbad
  is het voor hen +10 graden, als ze wroeten in de aarde +15 graden en als ze liggen te zonnen +25 graden. Dat zijn ook de 3 dingen die ze het liefste doen op vakantie .

 • Ik ga op vakantie naar Terschelling en verwacht dat het daar zo’n 25 C gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is:
  1. van de duinen af rennen en rollen
  2. met de metaaldetector schatten zoeken op het strand
  3. naar de Mannen van Hee

 • WIj gaan op vakantie naar Kroatie waar het als het goed is ook heerlijk warm is! Mijn top 3 om te doen tijdens de vakantie is: spelletjes spelen samen, zwemmen en lekker eten!

 • Ik ga op vakantie naar Noorwegen en denk dat het daar niet warmer dan 20 graden gast worden in de zon. Mijn top 3 is musea bezoeken! Kroegen bezoeken! En kamperen in het wild!

 • Ik ga op vakantie naar voorthuizen en verwacht dat het daar zo’n 23ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is: camping ravotten, zwemmen en en ik leer heel graag dus mij ook vast voorbereiden voor de volgende groep……

 • Wij blijven lekker hier. Met deze warme temperaturen zijn we inonze eigen tuin ook een beetje op vakantie. Ik doe graag mee voor mijn kleinkinderen.

 • Ik ga op vakantie naar Bretagne en verwacht dat het daar zo’n 23ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is 1. Zwemmen,2. fietsen en3. kastelen en stadjes bezoeken met mijn 3 lieve kids en man. Leuk om dit leerzame doeboek mee te nemen voor de kids, kunnen wij ’s avonds op de veranda heerlijk mee aan de slag!

 • Ik ga op vakantie naar Hintenglemm in Oostenrijk en verwacht dat het daar zo’n 22ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is:
  1) weer karten met papa!
  2) zwemmen bij het hotel
  3)op de kabelbaan bij het hotel.

  Timo (10) en Xander(8)

 • Ik ga op vakantie naar de Efteling en verwacht dat het daar zo’n 25ºC gaat worden. Mijn top 3 om te gaan doen tijdens de vakantie is (1) spelen in de speeltuin met opa en oma (2) zwemmen (3) attracties in de Efteling