Wespen vinden vaak hun weg naar spouwmuren omdat deze ruimtes hen een ideale plek bieden om hun nest te bouwen. Spouwmuren zijn smalle ruimtes tussen de binnen- en buitenmuur van een huis. Ze bieden bescherming tegen weersomstandigheden en roofdieren, terwijl de structuur van de muur voldoende steun biedt voor het nest. De donkere, rustige omgeving is ideaal voor de wespenkoningin om haar kolonie te vestigen en uit te breiden.

De warmte in Nederland komt eraan

Met de zomer in aantocht en de temperaturen die stijgen, worden wespen actiever. Dit betekent dat een wespennest in je spouwmuur snel groter kan worden en een groter probleem kan vormen. Wespen kunnen agressief worden, vooral als hun nest wordt bedreigd, en hun steken kunnen pijnlijk en soms zelfs gevaarlijk zijn voor mensen die allergisch zijn voor wespengif. Daarom is het essentieel om een wespennest snel te laten verwijderen zodra je het ontdekt, ook als het gaat om een wespennest in spouwmuur. Deze zijn gevaarlijk omdat ze vaak heel groot zijn, met duizenden wespen.

Gebruik van handschoenen en een imkerpak

Wanneer je besluit om zelf een wespennest te verwijderen, is het cruciaal om de juiste beschermende kleding te dragen. Handschoenen zijn essentieel omdat ze je handen beschermen tegen wespesteken. Wespen kunnen meerdere keren steken en hun steken kunnen zeer pijnlijk zijn. Door handschoenen te dragen, verminder je het risico op steken en de daarmee gepaard gaande pijn en zwelling.

Nog beter is het om een imkerpak te dragen. Deze pakken zijn ontworpen om volledige bescherming te bieden tegen insectensteken. Ze zijn gemaakt van dik, stevig materiaal dat moeilijk door te dringen is voor wespen. Een imkerpak bedekt je hele lichaam, inclusief je gezicht, waardoor je veilig kunt werken zonder je zorgen te maken over steken. Dit is vooral belangrijk als je allergisch bent voor wespengif of als het nest groot en agressief is.

Laat een bestrijdingsgilde het werk doen

Hoewel het mogelijk is om zelf een wespennest te verwijderen, is het vaak verstandiger om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Deze experts hebben de juiste kennis, ervaring en apparatuur om het nest veilig en efficiënt te verwijderen. Ze kunnen ook beoordelen of er meerdere nesten zijn en maatregelen nemen om te voorkomen dat de wespen terugkeren.

In de warme maanden is het verstandig om alert te zijn op de aanwezigheid van wespennesten en deze zo snel mogelijk aan te pakken. Dit zorgt niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van je familie en buren.

Lees ook:

Heb jij wel eens last van ongedierte?

Foto: bestrijdingsgilde
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics