Dit jaar lanceert Megableu een serie buitenspellen die geschikt zijn voor het hele gezin. Wereld Speelplein, Kikker Hop en Beestenboule zorgen voor eindeloos speelplezier voor jong en oud! Door het handige formaat van de speldoos met handvat, kun je deze spellen overal mee naartoe nemen. En alsof dat nog niet genoeg is, worden deze buitenspellen aangevuld met de Koosh Comet en de Koosh Paddle set. Of je nu van plan bent om een onvergetelijke zomer in de tuin te beleven, deze spellen mee te nemen op reis, of ze te gebruiken tijdens een BBQ met vrienden of een zomers tuinfeestje, de keuze is aan jou! Maar als je even geen toegang hebt tot een buitenruimte, kun je deze spellen natuurlijk ook gewoon binnen spelen. In deze blog zoomen we in op het spel Wereld Speelplein, lees je mee?

Wereld Speelplein

Wereld Speelplein is een uniek buitenspel dat kinderen kennis laat maken met traditionele spellen van over de hele wereld. Het spel bevat 50 verschillende spellen, afkomstig uit landen zoals Japan, Marokko, Frankrijk en Peru. Hierdoor kunnen kinderen niet alleen genieten van buiten spelen, maar leren ze ook iets over andere culturen en tradities.

Het spel is ontworpen om gespeeld te worden door kinderen van verschillende leeftijden en vereist geen speciale vaardigheden. Het enige wat nodig is, is een groep vrienden en een buitenruimte waarin ze kunnen spelen. Bovendien worden de spellen in het boekje duidelijk uitgelegd met afbeeldingen en instructies, zodat kinderen ze gemakkelijk kunnen begrijpen en spelen.

Een ander voordeel van Wereld Speelplein is dat het buitenspelen stimuleert. Kinderen worden aangemoedigd om actief te zijn en te bewegen, waardoor ze niet alleen plezier hebben, maar ook gezond blijven. Het spel is ook ideaal voor ouders die op zoek zijn naar manieren om hun kinderen weg te houden van schermen en digitale apparaten.

Wereld Speelplein, Beesten Boule en Kikker Hop van Megableu.

Wat vinden wij ervan?

Het spel speel je door de stapel kaarten te pakken en de spelers kiezen samen 1 kaart uit. Dat spel wordt vervolgens gespeeld. De winnaar van het spel mag de volgende kaart uitkiezen. Zo kunnen de spelers zelf beslissen hoe lang er gespeeld wordt. Wat ik zelf fijn vind is dat je met dit spel makkelijk uit- of in kunt stappen. De speler die niet meer mee wilt doen of juist wel mee wilt doen, wacht tot het spelletje afgelopen is. Dat maakt het spelen van dit spel lekker laagdrempelig.

Kortom, Wereld Speelplein is een fantastisch spel dat kinderen op een leuke en educatieve manier laat kennismaken met andere culturen en hen stimuleert om buiten te spelen en actief te zijn.

Wereld Speelplein, Beesten Boule en Kikker Hop van Megableu.
Handig mee te nemen.

Informatie

Wereld Speelplein
Merk: Megableu.
Type spel: buitenspel, behendigheidspel, coöperatief spel, denkspel en educatief spel.
Speelduur: zo lang als kinderen zelf willen.
Aanbevolen leeftijd: je moet kunnen lezen, of je hebt iemand nodig die de spelletjes uit wilt leggen.
Aantal spelers: zoveel als men zelf wilt.
Inhoud doos: 3 krijtjes, 20 knikkers, 35 spelkaarten en spelregels

Lees ook:

Spelen jullie kinderen ook graag buiten?

Geverifieerd door ExactMetrics