buitenspelen
Thuisleven.com > Kinderen > Samen buitenspelen is zoveel leuker!

Samen buitenspelen is zoveel leuker!

Terwijl de meeste mensen op 1-1-2019 uitgeslapen hebben, waren wij bezig om de puntjes op de I te zetten voor de verhuizing. En met succes want vanaf die datum mogen wij ons echte Beekenaren noemen. Gelukkig kennen we al een aantal mensen uit de omgeving, maar om er nog meer tussen te komen besluit ik om wat actieve stappen te ondernemen. Zo vind ik het belangrijk dat kinderen samen buitenspelen.

Kinderen onderling

Kinderen zijn heel eerlijk naar elkaar toe, maar ook heel flexibel en dus ook makkelijk. Wat wij merken op hun nieuwe school is dat de kinderen ontzettend goed door klasgenootjes worden opgevangen. Niet één van de vier is een uitzondering. Ze hebben in de 1,5 week dat we hier nieuw zijn, zelfs al meerdere keren met klasgenootjes afgesproken. Om meerdere vriendjes te maken blijf ik stimuleren dat ze met verschillende vriendjes af mogen spreken. Een moeder, waar ik gisteren even bleef hangen toe nik dochterlief ophaalde, nodigde mij zelfs uit voor een kopje thee. Voor ik het wist had ik mij opgegeven als overblijfmoeder op school en kreeg ik nog wat namen mee van kinderen die ook heerlijk rustig waren en waarschijnlijk een goede match zou zijn voor dochter. Hoe leuk en lief is dat!

Aangezien de mama dichtbij mij woont heb ik er ook nog eens een gezellig loop-maatje aan over gehouden. Zo makkelijk kan het dus zijn om er tussen te komen. Als je maar vriendelijk en open bent voor de uitnodigingen.

Buitenspelen

Ofschoon het nu nog niet altijd het weer buitenspelen is, komt dat er wel langzaam aan weer aan. Nu is onze straat niet zo heel erg kind-proof maar ook niet helemaal anti-kids. We hebben een straat waarin een klein looppad is, langs de voortuinen en auto’s door. Dan is er een bredere straat waar twee auto’s elkaar makkelijk kunnen passeren en aan de andere kant van de straat is een beek (de Keutelbeek). Iets verderop is er een groen veldje waar kinderen met regelmaat spelen. Het enige nadeel is hondenpoep.

Eerder lag op het veldje een speelparkje voor kleine kinderen. Leuk toen die van ons het nog leuk vonden op een wipkip, maar daar zijn ze allang uit gegroeid. De rest van de kinderen uit de straat overigens ook. En dus ging ik eens op zoek naar wat buitenspeelgoed dat niet te duur is waar kinderen samen mee kunnen spelen.

Buitenspeelgoed

Op de website van Buitenspeelgoed.nl zie ik meteen al een aantal leuke ideeën. Zoals een voetbal doel, een picknick tafel en prachtige speeltoestellen. Oké iets boven het budget, maar daarvoor in de plaats wel een stuk duurzamer. Ik besluit het daarom eens in de buurtgroep te gooien. Immers maken vele handen licht werk en hebben al onze kinderen er iets aan.

Lees meer over de Top 5 buitenspeelgoed van ‘meer met Mama’

Hoe laat jij kinderen buitenspelen?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • We hebben best wel een ruime tuin en een trampoline, schommel, glijbaan en zandbak. Ze spelen er veel in/op. Hier liefst spelen ze in de zandbak met water en pannetjes en stokjes en groen.
    Tip: haal bij de kringloop ofzo oude pannen, pollepels e.d. en ze vermaken zich uren. Zeker als ze wat bloemetjes en gras/onkruid mogen plukken.

    Verder springtouwen, ballen, hoepel, (loop)fietsjes enzo.

    We wonen in een groene wijk met echt veel speeltuintjes. 1 vlakbij is groot en word door buurtbewoners geopend en gesloten, dus het blijft netjes. Vooral zomers doen we na het eten een rondje speeltuinen.

  • Met wat vriendjes van school of uit de straat bij ons in de tuin of als ik er bij ben in een speeltuintje

Geverifieerd door ExactMetrics