Welkom in Gent, een van de meest betoverende steden van België, waar historie en hedendaagse cultuur samensmelten tot een unieke ervaring. Of je nu een dagtoerist bent of een langere tijd in deze prachtige stad verblijft, Gent heeft voor ieder wat wils. Van de indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis tot de bruisende markten en gezellige cafés, Gent is een stad die je zal verrassen en betoveren. Ook geraak je binnen de 45 minuten met een taxi van de luchthaven van Zaventem naar Gent.

Voor een comfortabele en gemakkelijke manier om de stad te verkennen, overweeg dan een rit met een Taxi in Gent. Taxi’s bieden een handige manier om snel en efficiënt door de stad te reizen, zodat je meer tijd hebt om te genieten van al het moois dat Gent te bieden heeft.

Voor meer informatie over Gent en alles wat deze prachtige stad te bieden heeft, bezoek de officiële website op visit.gent.be. Hier vind je uitgebreide informatie over de beste attracties, evenementen, eetgelegenheden en nog veel meer.

In de volgende delen van dit artikel ontdek je de 20 beste activiteiten in Gent voor 2024, van historische bezienswaardigheden tot culturele hoogtepunten en culinaire genoegens. Dus laten we beginnen aan onze ontdekkingstocht door Gent!

Historische en Culturele Ontdekkingen

 • Gravensteen Kasteel
  Ontdek het middeleeuwse Gravensteen Kasteel in Gent, een historisch fort met een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Dit kasteel biedt een unieke blik in het middeleeuwse leven en de geschiedenis van Gent.
 • Sint-Baafskathedraal en het Lam Gods
  Bewonder het wereldberoemde kunstwerk Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal. Dit meesterwerk van de gebroeders Van Eyck is een hoogtepunt van de Vlaamse Primitieven en een must-see voor kunstliefhebbers.
 • Het Belfort van Gent
  Bezoek het iconische Belfort van Gent, een historische toren die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Het is een symbool van de stedelijke onafhankelijkheid en rijke geschiedenis van Gent.
 • Stadhuis van Gent, een Architectonisch Meesterwerk
  Het Stadhuis is een indrukwekkend gebouw met een mix van architecturale stijlen, van gotisch tot renaissance. Dit historische gebouw weerspiegelt de rijke geschiedenis en cultuur van de stad.
 • Patershol, Historische Wijk
  Verken Patershol, een charmante historische wijk. Met zijn kronkelende straatjes en uitstekende restaurants is het de perfecte plek om de lokale sfeer te proeven.
 • Sint-Michielsbrug, Fotogenieke Locatie
  De Sint-Michielsbrug is de ideale plek voor een prachtig uitzicht op de drie torens van Gent. Deze brug is een van de meest fotogenieke locaties in de stad.
 • Kraanlei
  Kraanlei is een schilderachtige straat langs het water, ideaal voor een ontspannen wandeling. Geniet van de charmante uitzicht en de rustige sfeer langs de grachten.

Kunst en Musea

 • MSK – Museum voor Schone Kunsten
  Het MSK, of het Museum voor Schone Kunsten in Gent, huisvest een indrukwekkende collectie van oude en moderne kunst. Het is een must-visit voor kunstliefhebbers die de artistieke rijkdom van de stad willen ervaren.
 • S.M.A.K. – Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
  Het S.M.A.K. is een toonaangevend museum voor hedendaagse kunst, waar bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan moderne kunstwerken en installaties.
 • Design Museum Gent, Centrum voor Creativiteit
  Het Design Museum Gent is een centrum voor creativiteit en design, met een focus op moderne kunst en design. Het is een inspirerende plek voor liefhebbers van hedendaags design.
 • Huis van Alijn, een Volkskundig Museum
  Het Huis van Alijn neemt bezoekers mee terug in de tijd om het dagelijks leven van vroeger te ontdekken. Dit volkskundig museum is een fascinerende plek om meer te leren over de lokale geschiedenis en cultuur.
 • STAM – Stadsmuseum Gent, Geschiedenis van de Stad
  Het STAM, of het Stadsmuseum Gent, vertelt het verhaal van de stad vanaf de vroege oorsprong tot het heden. Dit museum biedt een boeiend overzicht van de ontwikkeling en geschiedenis van de stad.

Ontspanning en Natuur

 • Citadelpark, Groene Oase in de Stad
  Het Citadelpark is een groene oase in Gent, perfect voor een picknick of een rustige wandeling. Dit park biedt een welkome afwisseling van de stedelijke drukte.
 • De Gentse Grachten, Ontdek Gent vanaf het Water
  Maak een boottocht langs de Gentse Grachten en ontdek Gent vanaf een uniek perspectief. Deze grachten zijn essentieel voor de charme en het karakter van de stad.
 • Blaarmeersen, Recreatiegebied aan het Water
  Blaarmeersen is een uitgestrekt recreatiegebied waar bezoekers kunnen genieten van sport, ontspanning en natuur. Het is een ideale plek voor een actieve of ontspannen dag uit.

Winkelen en Gastronomie

 • Vrijdagmarkt, Levendige Markt in Gent
  De Vrijdagmarkt is een bruisende markt waar je lokale specialiteiten en producten kunt proeven. Deze markt is een centraal punt in het sociale en culturele leven van Gent.
 • Twee­de­hands- en bro­can­te­markt
  Bezoek de Twee­de­hands- en bro­can­te­markt  in Gent voor unieke kunstwerken en antieke schatten. Deze markt is een paradijs voor liefhebbers van kunst en antiek.
 • Gentse Feesten, Jaarlijks Festival
  Ervaar de Gentse Feesten, een jaarlijks terugkerend festival vol muziek, theater en straatartiesten. Dit evenement is een hoogtepunt in de culturele agenda van Gent.
 • Belgische Chocolade en Bierproeverijen
  Geniet van de beste Belgische chocolade en bier tijdens speciale proeverijen. Deze culinaire ervaringen zijn een must voor elke bezoeker.
 • Koffiehuizen en Cafés, Ontspan in Stijl
  Ontspan in een van de vele gezellige koffiehuizen en cafés. Deze plekken bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van een kopje koffie en de lokale sfeer.

Wat zijn de niet te missen attracties?

Ontdek de historische Gravensteen Kasteel, bewonder het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal, en geniet van het uitzicht vanaf het Belfort. Vergeet ook niet een boottocht te maken langs de pittoreske Gentse Grachten.

Waar kan ik het beste eten en drinken?

Gent biedt een scala aan culinaire ervaringen, van traditionele Belgische gerechten op de Vrijdagmarkt tot gezellige koffiehuizen en biercafés. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals Gentse Waterzooi en Belgische wafels.

Hoe kan ik Gent het beste verkennen?

De stad is het beste te verkennen te voet of per fiets. Maak gebruik van de uitgebreide tram- en busnetwerken voor langere afstanden. Overweeg ook een Gentse Grachten boottocht voor een uniek perspectief op de stad. Heb je alles gezien in Gent? Ga dan eens met je tiener(s) naar Antwerpen.

Lees ook:

Ben jij al eens in Gent geweest?

Foto’s: Christian Lue
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics