Wassen, wassen, wassen … het lijkt wel of daar nooit een einde aan komt. Heb je de ene was net schoon, gestreken en opgevouwen in de kast liggen, het andere hangt alweer te drogen aan de lijn. Een kledingstuk wordt na 1 á 2x gedragen te hebben alweer in de was gegooid. En omdat een kledingstuk daarom zó vaak wordt gewassen is het belangrijk dat je kleding na diverse malen wassen nog steeds netjes is en blijft.

Wassen, wassen en nog eens wassen

Om onze kleding zo netjes mogelijk te houden, sorteer ik de was altijd in 3 á 4 groepen, namelijk de witte was die ik altijd op 60 graden was, een 60 graden gekleurde was en een 30 graden was. In de winter dragen we veelal wat donkere kleding, maar in de zomer sorteer ik de 30-graden-was ook nog eens op lichte en donkere kleding. Voor mijn witte wasgoed gebruik ik een wasmiddel voor de witte was, voor de gekleurde was gebruik ik altijd een color-wasmiddel en voor de donkere was een wasmiddel voor donkere kleding.

Aan de was komt nooit een einde

Bij nieuwe kleding willen de kleuren nog al eens doorlopen. Het is altijd erg jammer dat een mooie, lichte broek ineens vol met blauwe vlekken van je nieuwe shirt zit. Nieuwe kleding was ik altijd eerst apart voordat ik het bij andere kleding in de wasmachine stop. Voor de zekerheid. Bij de volgende keer wassen van een nieuw kledingstuk stop ik nog een Color Catcher bij de was in de wasmachine. Dit doekje voorkomt doorlopen van kleuren en kun je met een gerust hart diverse kleuren en nieuwe kledingstukken bij elkaar in de wasmachine stoppen. Ook deze zijn beschikbaar voor de witte, de gekleurde en de donkere was.

Onderhoud van een wasmachine is heel belangrijk. Hierdoor blijft je kleding ook mooier en netter. Miranda schreef hierover al eerder een blog. En niet alleen je kleding blijft netter, ook je wasmachine zal zo langer meegaan en dat scheelt weer kosten.

Lees ook:

Hoe zorgt u ervoor dat uw kleding netjes blijft en dat uw wasmachine langer mee zal gaan?

Geverifieerd door ExactMetrics