Wassen, wassen en nog eens wassen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Wassen & drogen > Wassen, wassen en nog eens wassen … Daar komt nooit een einde aan!

Wassen, wassen en nog eens wassen … Daar komt nooit een einde aan!

Wassen, wassen, wassen … het lijkt wel of daar nooit een einde aan komt. Heb je de ene was net schoon, gestreken en opgevouwen in de kast liggen, het andere hangt alweer te drogen aan de lijn. Een kledingstuk wordt na 1 á 2x gedragen te hebben alweer in de was gegooid. En omdat een kledingstuk daarom zó vaak wordt gewassen is het belangrijk dat je kleding na diverse malen wassen nog steeds netjes is en blijft.

Wassen, wassen en nog eens wassen

Om onze kleding zo netjes mogelijk te houden, sorteer ik de was altijd in 3 á 4 groepen, namelijk de witte was die ik altijd op 60 graden was, een 60 graden gekleurde was en een 30 graden was. In de winter dragen we veelal wat donkere kleding, maar in de zomer sorteer ik de 30-graden-was ook nog eens op lichte en donkere kleding. Voor mijn witte wasgoed gebruik ik een wasmiddel voor de witte was, voor de gekleurde was gebruik ik altijd een color-wasmiddel en voor de donkere was een wasmiddel voor donkere kleding.

Aan de was komt nooit een einde

Bij nieuwe kleding willen de kleuren nog al eens doorlopen. Het is altijd erg jammer dat een mooie, lichte broek ineens vol met blauwe vlekken van je nieuwe shirt zit. Nieuwe kleding was ik altijd eerst apart voordat ik het bij andere kleding in de wasmachine stop. Voor de zekerheid. Bij de volgende keer wassen van een nieuw kledingstuk stop ik nog een Color Catcher bij de was in de wasmachine. Dit doekje voorkomt doorlopen van kleuren en kun je met een gerust hart diverse kleuren en nieuwe kledingstukken bij elkaar in de wasmachine stoppen. Ook deze zijn beschikbaar voor de witte, de gekleurde en de donkere was.

Onderhoud van een wasmachine is heel belangrijk. Hierdoor blijft je kleding ook mooier en netter. Miranda schreef hierover al eerder een blog. En niet alleen je kleding blijft netter, ook je wasmachine zal zo langer meegaan en dat scheelt weer kosten.

Lees ook:

Hoe zorgt u ervoor dat uw kleding netjes blijft en dat uw wasmachine langer mee zal gaan?

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wij gebruiken ook de colour catcher doekjes en een keer in de zoveel tijd laat ik een lege wasmachine draaien op 90 graden met wat soda erin. Dat schijnt goed te zijn tegen vuil in de wasmachine waar je soms van die vervelende vlekjes van kan krijgen.

  • Handige tips!
    Ik maak altijd na de wasbeurten de roosters, deuren en rubbers van de machine met een zachte tandenborstel goed schoon en maak het droog met een zachte doek.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics