Thuisleven.com
top 10 wasmachines
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Wassen & drogen > Beste top 10 wasmachines van 2021

Beste top 10 wasmachines van 2021

Het zal je maar overkomen dat je wasmachine onverwachts stuk gaat. En als je dan ook nog niet naar de winkel wilt of kunt om de wasmachines in levende lijve te zien dan kan het een behoorlijk lastige zoektocht zijn naar de beste wasmachine. Gelukkig hoef jij niet verder meer te zoeken want Populair Product heeft de top 10 wasmachines van 2021 speciaal voor jouw op een rij gezet.

Welke wasmachine past bij jou?

Voor je überhaupt naar een wasmachine gaat kijken is het goed om bepaalde zaken op een rij te hebben zodat je nu maar ook later tevreden bent. Een goedkope wasmachine met een hoge energierekening is namelijk niet prettig. Maar een wasmachine met een te kleine wascapaciteit ook niet. Hieronder dan ook een lijstje met tips waar je over na kunt denken.

 • Energieklasse
  Een zuinige wasmachine is goed voor het milieu en je portemonnee. Iedereen weet waarschijnlijk dat een G-label wasmachine een heel stuk minder zuinig is dan een A-label. Maar zelfs tussen A en A+++ zit een behoorlijk verschil die op jaarbasis een flinke besparing kan opleveren. Niet alleen in elektriciteit, maar ook in watergebruik. Voor een eerlijk vergelijk kun je ook naar het genormaliseerde energieverbruik kijken in kWh. Dit is het geschatte stroomgebruik op jaarbasis onder standaard gebruikscondities. Een lagere kWh, betekend dus minder energie en een lagere stroomrekening.
 • Vulgewicht
  Het vulgewicht is vooral relevant voor je gezinsgrootte. Met 1 tot 2 personen kun je gemakkelijk uit de voeten met 5 tot 6 kg vulgewicht. Voor een gezin van 3 tot 4 personen of een gezin met kleine kinderen is een grotere machine met een vulgewicht van 7 tot 8 kg weer handiger. Hele grote gezinnen produceren zoveel was dat zelfs 9 kg erg handig kan zijn. En groter is niet altijd beter, want een grote machine met maar weinig was laten lopen is niet efficiënter. Als je een droger gebruikt, is het ook handig om deze in hetzelfde formaat te nemen als je wasmachine. Een 9 kg wasmachine en een 5 kg droger betekend dat je altijd zit te wachten op droge was.
 • Geluidsniveau
  Laten we eerlijk zijn, de enige wasmachine die stil genoeg is om ernaast een boek te lezen is een wasmachine die uit staat. Maar toch zit er veel verschil in het geluidsniveau. Zo heb je Extra stil (71 decibel of minder); Stil (72 of 73 decibel) en Normaal (74 tot en met 77 decibel). En wat betreft geluid zijn getallen een beetje misleidend. Namelijk als een apparaat een geluid produceert van 71 decibel, produceren twee dezelfde apparaten ongeveer 74 decibel. Mijn partner heeft me dit ooit uitgelegd en ik heb gezegd dat ik het begreep. Maar het enige wat ik onthouden heb is dan 3 dB een flink merkbaar verschil is. Natuurlijk als je wasmachine in de kelder staat zoals dat bij ons het geval is, boeit je het geluidsniveau misschien helemaal niet.
 • Schoon of niet?
  Grappig genoeg is de belangrijkste functie van een wasmachine natuurlijk je vuile was schoonmaken. En iedere wasmachine producent zal natuurlijk zeggen dat hun wasmachine het aller beste is. Helaas is er toch geen standaard test voor de waskwaliteit van een wasmachine. Om erachter te komen hoe goed een wasmachine wast, kun je het beste reviews lezen, of,… natuurlijk onze top 10 lezen van best geteste wasmachines.

Top 10 wasmachines

Zodra je alle wasmachines bekijkt dan zal je al snel merken dat het er echt ontzettend veel zijn. Slim om dus een filter te gebruiken met jouw wensen. Maar zelfs dan blijven er heel veel wasmachines over. En welke keuze maak jij dan? Zoals eerder gezegd heeft Populair Product een top 10 gemaakt van de beste wasmachines van 2021. Zo wordt de keuze voor jouw een stuk gemakkelijker.

Lees ook:

Uitgelichte foto: Pixabay

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics